Hlavní obsah

Hokejisté měli dobrovolný trénink, hrdinové na ledě nebyli. Vrána bude v pořádku a Kämpf už má výstroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace se po čtvrtečním povedeném zápase proti Lotyšsku dočkala volnějšího režimu. Trénink, jenž byl naplánován na poledne finského času, se nesl v režimu "dobrovolný". A tak se na ledě objevilo jen devět hráčů včetně útočníka Davida Kämpfa, kterému už do Tampere dorazila zatoulaná výstroj a rovněž civilní věci. V sobotu proti Norsku by tak poslední posila z NHL měla nastoupit.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zprava Jakub Vrána, asistent trenéra Martin Erat, Jiří Smejkal a Tomáš Kundrátek při rozbruslení před utkáním s Lotyšskem.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Hlavní hrdinové čtvrtečního klání proti Lotyšsku, tedy Davidové Pastrňák a Krejčí i kupříkladu Tomáš Hertl, na ledě chyběli. Naopak vyjel na něj útočník Jakub Vrána, který během druhé třetiny dostal tvrdý zásah na koleno. Zápas ale dohrál a i asistent kouče Martin Erat v pátek ujišťoval: "Bude v pořádku."

Dle zvyklostí o případných změnách v sestavě veřejně nepromluvil, stejně tak tají, v jakém útoku nastoupí Kämpf.

Erat však vysvětlil, že tým zvolil volnější program, což se mu osvědčilo už po duelu s Rakouskem. A nejspíš k svižnějšímu společnému tréninku zase dojde až v sobotu dopoledne před večerním utkáním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - LotyšskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

"Víme, kolik je zápasů, jak jdou po sobě. My chceme být připravení na duel s Norskem," řekl. "Norové ale hrají jinak než Lotyši. Ti měli systém 1-3-1, Norsko hraje 1-2-2. Jsou to jiní hráči, jiná mentalita. Ale to není důležitý faktor, protože my chceme hrát naši hru."

Ten se ještě vrátil k proměně, kterou tým prošel po zpackaném zápase s Rakouskem. Proti Lotyšsku totiž rázem působil energicky, sebevědomě. Dohrával souboje, víc střílel i se tlačil do branky.

Matěj Stránský poslal Kristianse Rubinse na českou střídačkuVideo: ČT sport, SPORT.CZ

"Hráči jsou stejní, ale na led nastoupil jiný tým. Kluci sami věděli, co se stalo v zápase s Rakouskem a jak to vypadalo. V kabině i mimo led to bylo jiné chování a ledě se to projevilo," řekl Erat.

Reklama

Související témata: