Hlavní obsah

Hokejovou pohádku zničili Kanaďané silní jako medvědi, píší v Německu

Německou hokejovou pohádku, sen o zlatě, zničil kanadský tým, který měl sílu jako medvěd. Tak dnes hodnotí některá média v Německu nedělní prohru ve finále mistrovství světa. Přesto výkon hráčů chválí, protože Němci získali první medaili po 70 letech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále MS Kanada - Německo Video: Česká televize

 
Článek

"Německé mužstvo si ve finále nechalo uniknout velkou zlatou senzaci," píše internetový portál ntv.de. Podotýká, že svěřenci trenéra Harolda Kreise sice proti kanadským rekordmanům odvedli "velkolepý boj", osudnými si jim však staly dvě chyby, kterých se dopustili v poslední třetině. V ní narazili na hranice svých možností.

Vzhledem k tomu, že na začátku šampionátu nikdo nevěřil, že se německý tým dostane do finále, není stříbro podle ntv.de žádnou cenou útěchy, ale odměnou za grandiózní tažení turnajem, na jehož začátku stály tři porážky. Koncem ledna z pozice trenéra navíc odešel Fin Toni Söderholm a Kreis vedl tým na tak prestižní akci poprvé.

Na mistrovství také chyběli někteří důležití hráči, na druhou stranu se "zrodili noví hrdinové", mezi nimiž panovala skvělý týmová spolupráce, píše ntv.de. Zmiňuje třeba Wojciecha Stachowiaka, Johna-Jasona Peterku nebo Daniela Fischbucha.

ZÁZNAM: PŘÍKLEP EXTRA k finálovému zápasu Kanada - NěmeckoVideo: Sport.cz

Ntv. de píše, že i když kvůli invazi na Ukrajinu se šampionátu nemohli účastnit tradičně silní Rusové, dokládá nynější výsledek, že Německo v hokeji už léta postupuje vpřed. "Úspěchy už nejsou žádná náhoda," podotýká.

Bulvární deník Bild mužstvu vzkázal, že i přes porážku vzbuzuje jeho výkon respekt. "Kluci, jste mistry světa našich srdcí, tohle stříbro chutná jako zlato," napsal nejčtenější list v Německu.

Jiná média připomínají, že stříbrem z MS se Německo kvalifikovalo na olympijské hry 2026 v Milánu a v Cortině. Dostane se na ně bez ohledu na to, zda se olympiády bude moci zúčastnit Rusko.

Reklama

  Slovensko - Německo dnes 16 : 20
20240510T16 : 20:00+0200
Slovensko vs. Německo
Slovensko vs. Německo
Slovensko
Německo
  Švýcarsko - Norsko dnes 16 : 20
20240510T16 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Norsko
Švýcarsko vs. Norsko
Švýcarsko
Norsko
  Švédsko - USA dnes 20 : 20
20240510T20 : 20:00+0200
Švédsko vs. USA
Švédsko vs. USA
Švédsko
USA
  Česko - Finsko dnes 20 : 20
20240510T20 : 20:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.