Hlavní obsah

Hrubec o komickém vlastňáku: Tohle se stane jednou z milionu případů. Nevím, co bych udělal jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během své kariéry inkasoval už řadu smolných gólů, ale takový, jaký si sám vstřelil za stavu 1:1 při pátečním zápasu se Slovenskem, nezažil. Český reprezentační gólman Šimon Hrubec si chtěl hokejkou posunout puk pod lapačku a přikrýt ho, místo toho si jej ale poslal mezi betony do vlastní branky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastní gól Šimona Hrubce v utkání se SlovenskemVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Nešťastný moment ale český tým nepoznamenal a ještě v úvodním dějství skóre dvěma góly otočil. K Hrubcově velké radosti a úlevě...

Co přesně se v inkriminované 11. minutě stalo?

Byla to smolná situace, moc bych nad tím nepřemýšlel. Tohle se fakt stane jednou z milionu případů. Místo toho, aby puk byl na placku, tak se zvednul, a já ho plácnul hokejkou seshora, když stál. Chytil úplně jinou sílu, než kterou jsem očekával. V podstatě jsem si ho vystřelil sám sobě mezi nohy. Moc nevím, co bych v tom případě udělal jinak. Asi bych to totiž udělal stejně. Jde jen o to, jestli se kotouč postaví, nebo ne. Dneska se mi poprvé v kariéře postavil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

Ani v tréninku se vám něco podobného nepřihodilo?

Vážně nikdy. Tak snad jsem si to vybral do konce života. Včetně tréninků už jsem přikryl desítky tisíc puků a pak přijde tohle...Ještěže to nakonec neovlivnilo zápas.

Jak těžké bylo zejména v dalších minutách hodit gól za hlavu a nemyslet na něj?

Když to řeknu blbě, je úplně jedno, jestli dostanete vikýř nebo takový gól. Pořád je to gól. U mě vždycky funguje nedívat se na kostku nad ledem, abych se v tom nešťoural. Těch záběrů na ní běží spousta a je absolutně zbytečné se v tom dál hrabat. Věděl jsem, že ještě zbývá spousta času, kdy můžu týmu pomoct.

Čekáte, že se teď gól bude objevovat ve vtipných sestřizích? Třeba těch silvestrovských?

Možná to v nich bude, ale já nic nesleduju, jsem teď úplně mimo mediální realitu. Jsem odstřižený od všeho. Nechci se nechat ovlivnit. Kdyby se psalo něco dobrého, mohl bych být na hrušce. Kdyby se psal něco špatného, mohlo by mě to srážet. Snažím se celou dobu být ve svém neutrálu. Jestli se ke mně něco dostane, tak až po konci mistrovství, a to už bude jedno.

Jak moc se vám ulevilo, že jste zápas otočili a dotáhli do vítězného konce?

Mám hroznou radost, že jsme do turnaje vstoupili vítězně. Je velká výhoda, hlavně psychická, mít hned po prvním zápase tři body. Chtěl bych poděkovat klukům, jak hráli. Naše síla do útoku byla fantastická. Kluky nepoložilo, že jsme prohrávali 0:1 a pak 1:2. Troufám si tvrdit, že jsme zápas drželi ve svých rukách. Na konci jsme pak hráli velmi chytře.

Byl jste překvapený, jak ostře Slováci v první třetině hráli?

Nečekal jsem, že se to začne hned od začátku řezat. Hlavně jsem ale koukal, jak pěkná byla atmosféra. Z obou stran. Věřím, že když teď nebudeme hrát proti sobě, čeští i slovenští fanoušci budou hnát oba týmy. Věřím, že po celé MS budeme mít skvělou atmosféru.

Reklama