Hlavní obsah

OČIMA MISTRA: Kubalda je pan střelec. V přesilovkách konečně pálíme z první

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zápasy s Kazachstánem a Lotyšskem jsem se jel podívat přímo do Rigy. A po prvním zápase a vítězství 5:1 jsem spokojený. Protože vím, že tyhle duely s outsiderem umí být pěkně složité. Obzvlášť, když se dlouho nedaří dát gól. Naštěstí se povedlo skórovat rychle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - KazachstánVideo: Česká televize

 
Článek

Vstoupili jsme do zápasu aktivně, v to jsme museli doufat. Byli jsme lepší a naštěstí jsme si vypracovali náskok. Menší krizovka přišla ve druhé třetině. Nedali jsme šance, Kazaši dokázali snížit a vypadalo to chvilku všelijak. Ale herní převaha byla pořád na naší straně. Měli jsme zápas pořád v rukách.

Hlavně díky třem využitým přesilovkám. Zlepšujeme je, ale pořád je podle mě na čem pracovat. Puky už lítají rychleji, to je potřeba. Hlavně proti těmhle houževnatým soupeřům. Konečně střílíme z první. Kubalda (Dominik Kubalík) i Košťálek to trefili dobře. Určitě to pomůže sebevědomí hráčů, od kterých se góly v početních výhodách očekávají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přesilovkové góly českého týmu v utkání s KazachstánemVideo: Česká televize

Kubalda se prosadil dokonce dvakrát, klasicky svou dělovkou. Z Plzně ho dobře znám a je to prostě pan střelec. Zejména v přesilovkách, když dostane dobrou přihrávku, tak to umí trefit. Z první, nahoru, kolem hráče. Je to jeho parketa.

Další tři body přidal Lukáš Sedlák. Ukazuje, že je tahoun. Umí zakončit i přihrát. Podává dobré výkony. Ale škoda, že nás sužují další a další zranění. Kvůli odstoupení Filipa Chytila jsme pak museli hrát na tři centry. Aspoň se někteří hráči dostali víc do tempa.

První šanci dostal kromě Kauta i Daniel Voženílek. A odmakal to. Vůbec se neztratil. Škoda těch dvou příležitostí, jednu nedal a jednou mu nevyšla nahrávka. Ale rozhodně bude pro tým platný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jakub Zbořil skóruje proti KazachstánuVideo: Česká televize

Atmosféra i proti Kazachstánu se mi líbila. Jde o mistrovství světa, show kolem toho je prostě skvělá. A ještě víc se těším na domácí Lotyše, bude plný dům. Ale neočekávám snadný zápas. Lotyšsko dvakrát prohrálo a už fakt potřebuje zabrat. Může se stát cokoliv. Potřebujeme rychle zregenerovat, ale věřím, že to kluci zvládnou a vyhrají.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Tomáš Vlasák

S národním týmem byl u zlatého hattricku na světových šampionátech v letech 1999 až 2001. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník 135 zápasů, v nichž vstřelil 43 gólů. Zahrál si i na Světovém poháru 2004, kde Češi došli až do semifinále. Je šampionem ruské Superligy s Omskem, v domácí extralize vybojoval mistrovský titul s Plzní. Vyzkoušel si nejvyšší soutěž ve Finsku, Švédsku, Rusku i Švýcarsku, v NHL má na svém kontě 10 utkání za Los Angeles. Posledních sedm let zastává post sportovního manažera v HC Škoda Plzeň.

Reklama