Hlavní obsah

Jalonen: Měli jsme čtrnáct superšancí. Všichni se snažili. Snad nám bod pomůže do první čtyřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu nebyl příliš kritický, a tak, jak velí jeho nátura, se snažil své hráče i po zpackaném zápase s Rakouskem (1:2 SN) chránit. "Budu doufat, že i ten jeden bod nám nakonec pomůže do první čtyřky ve skupině," řekl po penaltové prohře kouč české hokejové reprezentace Kari Jalonen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kouč národního týmu Kari Jalonen má po porážce od Švédů o čem přemýšlet.Video: ČT sport, ČT sport

 
Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Mluvil bez emocí, strojově, podobně jako není zvyklý ani střídačce hlasitě hulákat. "Hlas nezvedám. Nevěřím, že je to cesta. Že řvaní někoho posune. To je úplně jiný styl, než jakým chci trénovat," vysvětlil Kari Jalonen.

Jaké je vaše hodnocení utkání?

Není žádné tajemství, že všichni hráči jsou zklamaní z výsledku. Věc, které nerozumím, jsou naše první třetiny – jako bychom se nedokázali správně dostat od začátku do zápasu. Druhá a třetí třetina byly lepší. Góly jsme ale dát nedokázali. Snažím se být pozitivní, máme jeden bod. A budu doufat, že i ten nám pomůže k postupu do čtvrtfinále.

Neměli hráči víc bojovat, rvát se?

Nemyslím si. Všichni na ledě nechávají všechno. Jsme tým, který vyhrává i prohrává společně. To je hlavní věc, které všichni rozumíme.

Jaké tedy byly důvody porážky?

Měli jsme 14 superšancí. Když z nich ale dáme jen jeden gól, nevyhrajeme. To je největší důvod.

Vážně jste měli dost šancí?

Když máte 14 superšancí, tak myslím, že je to dost.

Experti Sport.cz hodnotí v pořadu Příklep extra porážku českých hokejistů s Rakouskem na MSVideo: Sport.cz

Co říkáte na výkony Jakuba Vrány, který zatím na turnaji neskóroval?

Myslím, že hraje velmi dobře. Líbil se mi proti Švédsku i dnes. Jakub ale potřebuje góly, do šancí se dostává, ale nedává je. Proto to může vypadat tak, že se nesnaží. Ale tvrdě pracuje a je to týmový hráč.

Lehce jste změnili složení lajn. Co vám to ukázalo?

Musíme si to ještě zanalyzovat. Krejčího lajna opět pracovala dobře. Musíme ale rozberat, jaký měla přínos Hertlova formace... Dva noví hráči (Pastrňák, Kämpf) jsou na cestě. Čekáme na ně a musíme jim vymyslet místo v sestavě. Oba jsou velmi dobří, pomohou. Ale tohle je tým a my jim musíme najít místo.

Na Švédských hrách jste působili sebevědomě. Umíte si vysvětlit propad výkonů?

Švédské hry jsou Švédské hry, tohle je mistrovství světa. Level je tu mnohem výš. Nemůžeme se dívat zpátky, týmy jsou totálně odlišné. Jsme zklamaní, musíme tenhle výsledek nechat za hlavou.

Reklama

Související témata: