Hlavní obsah

PŘÍKLEP EXTRA: Ostuda, bolí z toho oči, kritizují experti národní tým po prohře s Rakouskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tak takhle by to nešlo. Čeští hokejisté na mistrovství světa poprvé v historii padli s Rakouskem. Po porážce 1:2 po nájezdech v pořadu Sport.cz Příklep extra nešetřili experti kritikou. Bývalý útočník Radek Duda a hokejový redaktor Jan Škvor vypichovali zejména nulový progres ve výkonu oproti utkání se Švédskem. „Je to ostuda. Byl jsem přesvědčený, že po herní facce se Švédskem přijde razantní obrat. Nezměnilo se ale vůbec nic. Stále pokračuje, že nás táhne Červenka s Krejčím a Blümelem. A nikdo to za ně nevezme. Nemastný, neslaný výkon,“ kritizoval Škvor.

PŘÍKLEP EXTRA - Hokejové studio k zápasu Česko - RakouskoVideo: Sport.cz

 
Článek

Po úvodní třetině sice Češi vedli 1:0 po gólu Romana Červenky, ale experti ve studiu českou hru zrovna nechválili. „Pořád je to upracované. Chybí mi lehkost a lehký přechod do útočného pásma. Je potřeba hrát více pospolu. Křídla stojí nebo centrovi ujedou," komentoval Radek Duda. „Co nás zdobilo v přípravě, to se zatím do hry nedostává. Asi si to ještě nesedlo s posilami. A opět skóruje jen lajna Romana Červenky," doplnil Škvor.

Ani ve druhé části se výkon národního týmu nijak nezlepšil. „Je to možná ještě horší. Bolí z toho oči. Chybí nám kombinační hra i hra bez puku," říkal Duda.

Experti Sport.cz hodnotí v pořadu Příklep extra porážku českých hokejistů s Rakouskem na MSVideo: Sport.cz

Druhý z expertů si rovněž všiml, že od trenéra Kariho Jalonena nepřichází žádná změna ve složení formací. „Točí jedenáct útočníků, lajny zůstávají stejné, ale zlepšení není patrné. Něco by se změnit mělo. Sice vedeme, ale Rakušané taky měli náznaky šancí," upozorňoval hokejový redaktor Sport.cz.

Z matného výkonu navíc Češi proti papírovému outsiderovi nevytěžili všechny body. Rakušané při hře bez gólmana v závěru zaslouženě srovnali. „Naši nenašli lék na velmi organizovanou a dobře fungující rakouskou hru. Soupeř má ode mě obrovský kredit. Všechny zápasy hrál sympatický hokej. A už druhému silnému týmu sebral body," oceňoval Duda Rakousko.

V samostatných nájezdech poté jako jediný uspěl rakouský Peter Schneider, který loni působil v Brně. „Pro něj je to velká satisfakce. Rozhodl proti bývalému spoluhráči z Komety Karlu Vejmelkovi. Na české střídačce taky působí trenéři z Brna. Svým způsobem je popravil," podotýkal Duda. Rakousko dokázalo Čechy porazit na dvacátý pokus. „Je vidět, jak se světový hokej vyrovnává. Máme se na co těšit..." řekl bývalý útočník ironicky

Herní progres oproti nedělnímu utkání se Švédskem (3:5) nepřišel. „Zdvižený prst. Takhle to dál nepůjde. A nejde spoléhat na to, že se vše zlepší jen s příletem Davida Pastrňáka. Ať je jakýkoliv hráč, tak sám to nevytrhne," uvědomoval si Škvor. „Začíná jít do tuhého. Play off nezačne příští čtvrtek, ale už o týden dříve hned v dalším utkání proti Lotyšsku," dodal. Souboj s Lotyši je na programu ve čtvrtek od 19:20.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu ČR - RakouskoVideo: ČT sport, ČT sport

Národní tým tak má opět volný den na to, aby našel recept na zlepšení. „Nejvyšší čas, aby si kluci sedli v kabině a nalili si čistého vína. Řekli si, co dělají špatně a co dobře a podívali se pravdě do očí," doplnil Duda.

Budoucí rakouská hvězda v NHL? Diskuse o Marcu Kasperovi v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

Reklama