Hlavní obsah

SESTŘIH: Kempný si představoval českou hymnu na konci. Nechali jsme to dojít do krajnosti, smutní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ledě strávil přes dvacet minut, patřil k nejvytíženějším českým obráncům. Michal Kempný se záhy po příletu ze zámoří zapojil do dění na hokejovém mistrovství světa, ale ani jeho solidní výkon neodvrátil historickou blamáž v podobě porážky s Rakouskem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu ČR - RakouskoVideo: ČT sport, ČT sport

 
Článek
Fotogalerie

Tampere (od našeho zpravodaje) -  Ta národní tým potkalo po devadesáti letech.

Nastoupil jste osmnáct hodin po příjezdu do Tampere. Jak těžké to pro vás osobně bylo?

Nebral jsem to, že bych to měl mít těžké. Těšil jsem se na zápas v nároďáku po pěti letech. Je pravda, že jsem nějakých šest týdnů nehrál, ale nebylo to tak, že bych se nějak trápil. Spíš jsem si chtěl užít každou minutu na ledě.

Jste o to víc zklamaný z porážky?

Představoval jsem si úplně jinak, že půjde o vítězné utkání s českou hymnou na konci. Nechali jsme to dojít do krajnosti, zápas měl být z naší strany rozhodnutý daleko dřív. Šance na to byly, nepovedlo se je proměnit. Na můj vkus tam bylo málo střel. Taky mi přišlo, že jsme hráli jen okolo brány a netlačili se před ní. Tohle musíme zlepšit do dalších zápasů.

Dostávalo se mužstvo do křeče?

Neřekl bych, povzbuzovali jsme se na střídačce i v šatně. Z toho mám dobrý dojem. I když zápas s Rakouskem musíme vyhrávat, to nelze popřít. Bohužel nechal jsme si půl minuty před koncem nechali dát gól a nedali žádný nájezd.

Může být příjezd dalších posil z NHL, Pastrňáka a Kämpfa, impulsem k probuzení uvadající reprezentace?

Experti Sport.cz hodnotí v pořadu Příklep extra porážku českých hokejistů s Rakouskem na MSVideo: Sport.cz

Nemyslím, že by mužstvo nežilo a o přínosu Pasty se nemusíme vůbec bavit. Je to vynikající, rozdílový hráč, který rozhoduje zápasy. Že dorazí, to nám určitě pomůže do dalších zápasů. Ty nejdůležitější, v nichž půjde o všechno, nás čekají.

Reklama