Hlavní obsah

Jaškinova omluva z mistrovství světa? Nejlepší řešení pro národní tým, shodují se experti

Zámořský trumf nebude! Česká reprezentace chtěla na blížícím se mistrovství světa ve Finsku využít také služeb Dmitrije Jaškina, nakonec však plány finského kouče Kariho Jalonena vyzněly do ztracena. Útočník sice byl nejprve na tiskové konferenci hokejové reprezentace uveden na seznamu posil z NHL pro Švédské hokejové hry a MS, záhy však byl rodák z ruského Omsku omluven. Důvody neúčasti Jaškina na šampionátu rozebíral jako jedno z témat hokejový pořad Příklep na Sport.cz.

Národní tým bez Dmitrije Jaškina. Co stálo za prudkou změnou situace ruského rodáka v českém týmu? Diskuse z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Devětadvacetiletý útočník odehrál v této sezoně NHL pouhých 12 zápasů, v nichž si navíc připsal jen jednu asistenci. Ačkoli přicházel jako nejlepší střelec KHL, po návratu do slavné zámořské ligy neskóroval ani jednou.

Příliš velké důvěře se v týmu Arizony netěšil, navíc se v listopadu vážně zranil a od té doby do utkání prestižní severoamerické hokejové soutěže nezasáhl.

V nominaci českého národního týmu se schyluje k velké senzaci. Pasáž z pořadu Příklep na Sport.cz.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Za sebe říkám, že od chvíle, kdy nápad s Jaškinovou nominací zazněl, tak jsem z toho byl poněkud rozpačitý," přiznává Martin Kézr, redaktor Práva v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Akce IIHF bez Ruska a Běloruska. Komu hraje situace do karet? Diskuse z pořadu Příklep.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Souhlasí s ním i Václav Nedorost, který je momentálně sportovním manažerem extraligové Mladé Boleslavi. „Bylo to pro mě veliké překvapení, sám jsem měl spoustu zranění, absolvoval jsem řadu operací a vím, jak je po takovéhle době hrozně těžké skočit do kolotoče zápasů," tvrdí Nedorost, kterého zpovídal Jan Homolka, šéfkomentátor O2 TV Sport.

Oficiálním důvodem, proč hráč o nejbližší starty v reprezentačním dresu přišel, je údajně zamítavé stanovisko lékařů z Arizony, kde přitom Jaškinovi po této sezoně končí smlouva.

Syn ruského obránce Alexeje Jaškina, jenž patřil k oporám dříve extraligového Vsetína, může Českou republiku reprezentovat od svých 17 let, kdy mu bylo uděleno občanství.

Mohl tak být možná vůbec jediným v Rusku narozeným hokejistou na nadcházejícím mistrovství světa, kde rodná vlast jeho rodičů spolu s Běloruskem nemůže nastoupit kvůli zamítavému stanovisku IIHF. Mezinárodní federace ledního hokeje potrestala zmíněné země v souvislosti s vojenskou invazí na Ukrajinu.

Reklama

Související témata: