Hlavní obsah

Jednolůžáky v Rize Čechy překvapily. Během tréninku pak na led spadl ze stropu sádrokartonový podhled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to snad jediný karambol během jinak dost hektického úvodního dne hokejistů v Rize. Když národní tým v úterý podvečer poprvé vyjel na led tréninkové haly Daugava, za branku v té době obývanou gólmanem Vejmelkou spadl ze stropu zimáku sádrokartonový podhled.

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Čeští reprezentanti během tréninku před startem MS.

Článek
Fotogalerie

Riga (od našich zpravodajů) - Naštěstí v té době nikdo z hráčů kolem neprojížděl, takže stačilo jen na pár vteřin přerušit trénink, obránce Dvořák odvezl materiál za střídačku a pokračovalo se dál.

„Led byl dobrý, vyhovoval nám," chválil si útočník Ondřej Beránek po více než hodinovém tréninku, který jako jediní neabsolvovali v modrých nebo bílých dresech útočníci Voženílek s Kautem, což může naznačovat, že by na úvod turnaje nemuseli být zapsáni na soupisku.

Po dopoledním dvouhodinovém letu, kteří si někteří včetně kapitána Červenky krátili hraním karet, následoval bleskový přesun na hotel Radisson Daugava, který nároďák obýval už před 17 lety při nakonec stříbrném MS.

„Hotel je v pohodě, možná ne ale pro všechny. Zeptejte se kluků, kteří bydlí sami," odkazoval se smíchem útočník Lukáš Sedlák na starší a zkušenější reprezentanty s jednolůžákem. „Já jsem s Jirkou Černochem a máme suprový pokoj. Kluci, kteří jsou sami, je mají horší. Takové starší. Ale nic, co by nešlo přežít. Stejně jsme tu kvůli hokeji," mávl rukou Beránek.

K obědu bylo na výběr kuřecí maso, losos nebo těstoviny. Poté už hokejisté spěchali do hlavní Riga areny, kde se jen převlékli do výstroje a bez bruslí na nohou zamířili do autobusu a k tréninku do Daugavy.

„Jeli jsme harmonikovým autobusem 15 až 20 minut ve výstroji. Nebylo to nic příjemného, ale hrozného taky ne. Horší to bude, až se takhle zpocení budeme přesouvat navečer, kdy už bude venku zima," připomínal Sedlák, že v lotyšské metropoli zatím panují teploty kolem dvacítky a slunečné počasí.

Než v pátek Češi vstoupí do turnaje proti Slovensku, rádi by na chvíli vyrazili i do města. „Na procházku, která by byla zpestřením. I díky klukům, kteří v Rize zažili už předloňské mistrovství, informace máme a víme, kam zajít," zmiňuje Sedlák turnaj konaný v covidové době.

Reklama