Hlavní obsah

Detailní pitva Jalonenova výběru. O chybějícím Vránovi, citelné ztrátě Jiříčka i hledání gólmanské jedničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté budou muset na mistrovství světa v Rize ukázat, že jsou skutečně tým, a od nejvýraznějších postav výběru se napjatě očekává, že se projeví jako klíčoví hráči. V nejnovějším vydání podcastu Za mantinelem to rozebírají redaktoři Martin Kézr a Marek Burkert. „Příprava byla hlavně o tom vybrat a nějak složit tým, teď nastává fáze jeho vyladění přímo v dějišti MS,“ shodují se oba hokejoví experti, již detailně pitvají konečnou podobu nominace 25 hráčů.

Detailní pitva Jalonenova výběru v podání Martina Kézra a Marka BurkertaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Chybí mi tam Jakub Vrána, který chtěl hrát, ale zdálo se mi, že trenér o něj nestál," říká Burkert, podle nějž se měla hledat pozice a role pro útočníka St. Louis. „Byl tam asi problém s tím, jak Vrána už loni přistupoval k dodržování systému a Kari Jalonen není typ kouče, který hráči dává absolutní volnost," připomíná Kézr s vědomím, že pouhých pět posil z NHL pro mistrovství světa je nejmenší počet za posledních sedm let.

„Veliká škoda, že zranění připravilo o účast talentovaného obránce Davida Jiříčka. Na něj jsem se hodně těšil, protože během posledního roku v zámoří hodně vyrostl," prozrazuje Burkert. „Je to hráč s velkým potenciálem. Na turnaji v Brně předvedl proti Švédům všechny hokejové polohy, měl spoustu vynikajících momentů, ale taky zavinil první gól v české síti svou ztrátou puku na útočné modré čáře při přesilovce," vykládá Kézr.

„To se o Jiříčkovi ví, že hraje na hraně rizika, ale zase potřebuješ mít k dispozici beka, který přejde i proti nejtěžším soupeřům jeden na jednoho a nevím, kdo z těch osmi v nominaci tohle dokáže," namítá Burkert.

Redaktoři se též zamýšlejí, kdo z gólmanů dostane důvěru při pátečním úvodním utkání mistrovství světa, a shodují se na tom, že do branky by měl jít nejstarší z nich Hrubec. „Vzhledem k tomu, že Karel Vejmelka odchytal obě porážky na brněnském turnaji a Šimon Hrubec se zaskvěl v celé přípravě včetně duelu se Švédy, tak mě to vychází na něj," míní Burkert.

V podcastu je i řeč o tom, kdo obstará góly v českém dresu, jak obstojí obrana s pěti debutanty na MS a k čemu bude sloužit prvních pět utkání ve skupině. Dojde i na tipy, zda na letošním Stanley Cupu bude nakonec nějaká vítězná česká stopa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články