Hlavní obsah

Na soupisku se zatím nevešli Musil, Holík a Kodýtek. Kapitánem je Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český tým se rozhodl už ve čtvrtek večer zařadit na soupisku pro letošní hokejové mistrovství světa všechny tři brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků. Z hráčů, kteří jsou k dispozici v Tampere, zůstali v roli čekatelů obránce David Musil a útočníci Petr Holík s Petrem Kodýtkem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce David Musil se prozatím na soupisku českého týmu pro MS nevešel.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Vedení reprezentace muselo nahlásit alespoň dva brankáře a patnáct hráčů do pole nejpozději 24 hodin před svým úvodním zápasem, který přijde v sobotu v 15.20 h proti Velké Británii. Trenér Kari Jalonen ale nečekal do nejzazší možné chvíle a vybral si zřejmě hokejisty, s nimiž počítá do sestavy na Brity.

Při dosavadních dvou trénincích v Tampere byla podoba obranných dvojic i útočných formací prozatím ustálená, o to zvláštněji působí roztržení sehraného třineckého páru Kundrátek, Musil. Kouč ale svůj záměr zatím nijak nekomentoval. „Musíme jít den ode dne, zápas od zápasu. Nesmíme se na turnaji koukat moc daleko, spíš je nutné tvrdě pracovat a tvořit,“ říkal finský trenér.

Kdo byl zapsán na českou soupisku
Vejmelka, Langhamer, Dostál - Hronek, Šimek, Kundrátek, Sklenička, Jiříček, Jordán, Ščotka - Blümel, Krejčí, Červenka, Smejkal, Hertl, J. Vrána, M. Stránský, M. Špaček, Simon, Flek, Černoch, H. Zohorna.

Daleko srozumitelnější se zdá být situace v útocích, přičemž tři zůstávají ve složení, v jakém odehráli hráči vítězný zápas s Finy při turnajové generálce ve Stockholmu, a do čtvrté lajny se vešli karlovarští Flek s Černochem vedle Hynka Zohorny.

Nezvyklé je i zapsání všech tří gólmanů, které ale neodhaluje plány s nimi. Nasazení do brankoviště pro první zápas v sobotu s Británií a následně v neděli proti Švédsku může ovlivnit jednak odlišná síla soupeřů, ale i to, že národní tým čekají dva zápasy ve dvou dnech.

„Určitě to celou tu situaci trošku zamotává. Mohu říct, že se tomuto rozlosování určitě přizpůsobíme,“ přitakal trenér brankářů Zdeněk Ocrt, jenž ale nechce nikoho označit za jasně danou týmovou jedničku.

„Samozřejmě tam nějaký předpoklad je, ale jak mě znáte, nemám u brankářů moc rád tohle určování rolí. Je nějaký předpoklad a gólmani by měli potvrdit, co tak nějak předpokládáme, ale stát se může cokoliv. Máme to nějak připravené, ale základními podmínkami jsou zdravotní stav a výkonnost,“ vysvětlil Orct.

Oficiálně potvrzené je, že kapitánem bude ve 36 letech nejstarší a se 166 mezistátními zápasy i nejzkušenější z reprezentantů Roman Červenka, který se představí už podeváté na mistrovství světa a bude mít tedy céčko na dresu, stejně jako při olympiádě. Áčko podle verdiktů trenérů patří Davidu Krejčímu a debutujícímu Janu Ščotkovi.

Reklama

Související témata: