Hlavní obsah

Nedorozumění! Slovenská strana chystá zaskočené Kanaďance omluvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za nedorozumění označil veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) incident mezi jeho redaktorkou Barborou Žiačikovou a kanadskou členkou německého trenérského štábu Jessicou Campbellovou, která si na práci slovenské novinářky na hokejovém MS ve Finsku stěžovala. Ve spolupráci s mediálním manažerem německého týmu iniciuje RTVS opětovné setkání obou žen, na němž by bylo možno vzniklou kauzu "sexistických narážek" vysvětlit a urovnat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih utkání Slovensko - NěmeckoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Co se vlastně stalo?

Žiačiková se po středečním tréninku v Helsinkách 29leté Kanaďanky mimo jiné zeptala: „Jaké to je, být atraktivní ženou, když je kolem vás tolik přitažlivých mužů. Nemáte některé raději než jiné?"

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Švýcarsko - SlovenskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Zaskočená Campbellová dotaz moc nepochopila. „Promiňte, nerozumím, co se tím snažíte říct?" odpověděla.

Když redaktorka otázku zopakovala, rozzlobená trenérka řekla: „Toto je moje práce. Hráči si zase dělají svoji práci. Mám s nimi silný profesionální vztah, nic jiného v tom není." Inkriminovaný moment neušel finské televizi YLE, která později informovala o tom, že si Kanaďanka na otázky slovenské novinářky stěžovala mediálnímu týmu.

„Otázka byla položena pro zábavní pořad Citronáda bývalého hokejisty Richarda Lintnera, který se vysílá v průběhu šampionátu," uvedl ve čtvrtek na vysvětlenou RTVS v oficiálním prohlášení.

"Jsme v kontaktu s mediálním manažerem německé reprezentace. Snažíme se zprostředkovat opětovné setkání Barbory Žiačikové a Jessicy Campbell, aby si mohly celou situaci vykomunikovat, a aby se paní Žiačiková mohla za vzniklé nedorozumění omluvit."

PŘÍKLEP EXTRA - Hokejové studio k zápasu Česko - Lotyšsko

Reklama

Související témata: