Hlavní obsah

Nejen Kubalík! Reprezentace zveřejnila další čtyři posily ze zámoří směrem k MS. Vránu Jalonen nevzal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Dominiku Kubalíkovi, jehož zapojení do přípravného kempu před MS potvrdilo vedení české hokejové reprezentace už ve středu, přibývají na seznam posil pro šampionát v Tampere a Rize další jména ze zámoří, kterým už skončila klubová sezona. Generální manažer národního týmu Martin Havlát odtajnil, že počítá i s brankářem Arizony Karlem Vejmelkou, obránci Columbusu (resp. farmářského Clevelandu) Davidem Jiříčkem a Stanislavem Svozilem, a útočníkem Martinem Kautem ze San Jose.

Kubalík o gólmanech v NHL, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Všech pět kluků má za sebou velmi náročnou sezonu a je pozitivní, že i přesto mají velký zájem reprezentovat a pomoci českému týmu," řekl Havlát s tím, že většina z nich se trenérům bude hlásit už příští týden, v němž Čechy čeká dvojutkání s Rakouskem ve Vídni a v Brně v rámci Euro Hockey Challenge.

Pouze Dominik Kubalík se připojí až o týden později před Českými hokejovými hrami v Brně, které už budou generálkou na světový šampionát.

Vejmelka s Jiříčkem zažili seniorské MS už loni v Tampere, Kubalík startoval na MS celkem třikrát, naposledy předloni. Kaut za národní tým odehrál devět zápasů, naposledy ale jeho dres oblékl před pěti lety, Svozil za dospělou reprezentaci nastoupil k jedinému utkání před dvěma a půl roky. Jiříček se Svozilem na přelomu roku pomohli dvacítce k senzačnímu bronzu z MS.

Z rodinných důvodů se naopak omluvil bronzový medailista z loňského MS útočník Tomáš Hertl, kterému se nedávno narodil druhý potomek. Do přípravy národního týmu se ze zdravotních důvodů nemohou zapojit ani obránci Filip Hronek, Jan Rutta, Radim Šimek či forvard Filip Zadina.

Na šampionát nepojede ani útočník Jakub Vrána, jenž loni pomohl nároďáku na MS v Tampere k bronzu. „Kuba zakončil sezonu velmi dobře, v St. Louis se mu dařilo, byl to pro něj restart," zmiňuje Havlát Vránův pobyt v asistenčním programu NHLPA a následnou výměnu z Detroitu k Bluesmanům.

Útočník Dominik Kubalík z Detroitu doplní českou hokejovou reprezentaci , příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

"Trenéři (nároďáku) se rozhodli, že Kubovi nechají prostor, aby se mohl co nejlépe připravit na příští sezonu. Ráno měl Kuba s trenéry docela dlouhý rozhovor, kde si vše vysvětlili a Kuba to přijal poměrně dobře," dodal Havlát.

Havlát nyní pečlivě sleduje vyřazovací boje NHL a AHL, případné další posily ze zámoří ale bude moci česká reprezentace ohlásit až po konci prvních kol play off.

„S trenéry jsme se shodli na některých hráčích, kteří aktuálně hrají první kolo play off a které bychom případně měli zájem oslovit. Musíme ale nejprve počkat, jak dopadnou jednotlivé série, a až poté kluky po konzultaci s trenéry začnu obvolávat," uzavírá Havlát.

Reklama