Hlavní obsah

Reprezentace má první posilu z NHL, Kubalíka nahlodal loňský bronz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První jistou posilu ze zámořské NHL pro blížící se mistrovství světa v Tampere a Rize má trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen. Do přípravy před šampionátem se zapojí útočník Detroitu Dominik Kubalík. Ve středu to potvrdil manažer národního týmu Milan Hnilička.

Útočník Dominik Kubalík z Detroitu doplní českou hokejovou reprezentaci , příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Kubalík už je po konci sezony NHL v Česku a v úterý osobně navštívil první finálový duel extraligy mezi domácím Hradcem Králové a Třincem. Dá se tak očekávat, že k nároďáku se připojí příští týden před dvojutkáním s Rakouskem ve Vídni a Brně v rámci Euro Hockey Challenge.

Sedmadvacetiletý plzeňský odchovanec startoval na ZOH 2018 a třech MS, naposledy předloni v Rize, v níž nároďák odehraje zápasy základní skupiny i letos. Loni se z šampionátu omluvil, protože se po třech sezonách v Chicagu stal nechráněným volným hráčem a čekal na nový kontrakt. Toho se dočkal v Red Wings, s nimiž podepsal dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík z Česka (vpředu) a Kai Wissmann z Německa.

„Reprezentovat pro mě vždycky bylo hrozně fajn. Když budu zdravý a budu moct, určitě pojedu. Všechny kluky, kteří loni na mistrovství nemohli, nahlodalo, že se udělala medaile, a udělal bych všechno, aby se letos udělala další," připomíná pro Sport.cz Kubalík, jenž v této sezoně zaznamenal za Detroit 20 branek a 25 asistencí, loňský bronz národního týmu v Tampere.

Zatímco jeho už vedení reprezentace potvrdilo, o dalších jménech z NHL a nižších zámořských soutěží by mělo informovat ve čtvrtek.

„S hráči NHL komunikuje generální manažer Martin Havlát. Teď velmi intenzivně. Na středu odpoledne s ním byl naplánován konferenční hovor, ještě probíhají výstupní testy ve všech klubech NHL," prohlásil Hnilička.

„Některé hráče máme ještě ve hře, takže až ve čtvrtek dáme konkrétnější informace, kteří hráči přijedou a na jaké posty s nimi trenéři počítají. V tuhle chvíli ještě nechceme být konkrétní," dodal Hnilička.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.