Hlavní obsah

Nemáme se čeho bát, komplex z Čechů neznáme, vzkazuje Hudáček a těšil se na Voženílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovskou sezonu s Třincem si útočník Libor Hudáček prodlužuje na MS v Rize, do něhož slovenští hokejisté vstoupí v pátek v proti Česku.

Foto: Profimedia.cz

Libor Hudáček na archivním snímku

Článek

Riga (Od našeho zpravodaje) - 32letý rodák z Levoči se do lotyšské metropole těšil i na spoluhráče z kádru Ocelářů Daniela Voženílka.

Zatímco Češi do Rigy dorazili v úterý, vy o den později. Už jste se s Voženílkem potkali?

Od úterý jsme si psali. Ptal jsem se ho, jaký je hotel, a rozebírali jsme i další věci. Když jsme měli ve středu večer před tréninkem, našel jsem od něj na mobilu zprávu, kde prý jsem, jestli u sebe na pokoji. Odpověděl jsem mu, že se mu z hotelu hned ozvu, potkáme se a pobavíme.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Mrzí vás, že se na ledě nejspíš nepotkáte, protože Voženílek se na úvod turnaje asi nevejde na soupisku?

Je to škoda. Moc jsem se na něj těšil a chtěl jsem si proti němu zahrát. Jeho příběh, který přineslo letošní play off, je krásný. Já měl před jedenácti lety podobný (se Slovanem vyhrál titul, poprvé se dostal na MS, kde Slováci získali senzační stříbro - pozn. aut.), takže vím, co teď prožívá a na jaké je pozitivní vlně. Moc mu to přeju. Je to vynikající kluk - v kabině i na ledě. Doufám, že se po mistrovství dočká ještě lepšího kontraktu.

Věříte si na Čechy?

Chceme vyhrát. Sice mají silný tým, uděláme ale všechno pro to, abychom po zápase mohli být spokojení. Dobře se na ně připravíme. Myslím, že se nemáme čeho bát. Většina kluků z našeho týmu je mladá, takže ten komplex z Čechů, jak to vy novináři nazýváte, neznáme. Pro nás jen a jen dobře.

Dvě prohry ze vzájemných zápasů v přípravě nebudou hrát roli?

Každý vyhraný zápas před mistrovstvím je pro psychiku dobrý. Jenže od té doby je na obou stranách tolik jiných hráčů, včetně mě, že v pátek to bude úplně něco jiného.

Sám jste zmínil, že máte poměrně mladý tým. Jste v něm připraven na roli mentora?

Ano, jsem připravený. Myslím, že kvůli tomu mě i trenéři brali. Aby tu měli zkušenějšího hráče, který mladým pomůže. Vím, co ode mě očekávají, a těším se na to.

Mrzí vás absence spoluhráče z Třince Marka Daňa, nejlepšího střelce základní části extraligy?

Marko hrál celé play off se zraněním. Proto jsem očekával, že na mistrovství nepojede a bude se chtít co nejrychleji vyléčit, aby mohl brzo začít letní přípravu.

  4 : 0 Slovensko - Polsko 4 : 0 dohráno
20240515T20 : 20:00+0200
Slovensko vs. Polsko
Slovensko vs. Polsko
Slovensko
Polsko
  3 : 0 Švýcarsko - Velká Británie 3 : 0 dohráno
20240515T20 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Velká Británie
Švýcarsko vs. Velká Británie
Švýcarsko
Velká Británie
  Kazachstán - Švédsko dnes 16 : 20
20240516T16 : 20:00+0200
Kazachstán vs. Švédsko
Kazachstán vs. Švédsko
Kazachstán
Švédsko
  Finsko - Rakousko dnes 16 : 20
20240516T16 : 20:00+0200
Finsko vs. Rakousko
Finsko vs. Rakousko
Finsko
Rakousko
  USA - Francie dnes 20 : 20
20240516T20 : 20:00+0200
USA vs. Francie
USA vs. Francie
USA
Francie
  Kanada - Norsko dnes 20 : 20
20240516T20 : 20:00+0200
Kanada vs. Norsko
Kanada vs. Norsko
Kanada
Norsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.