Hlavní obsah

MS v TV nebo online? Kde sledovat zápasy české reprezentace

Hlavní událost hokejové sezóny 2023 spěje ke svému vrcholu. 87. ročník světového šampionátu, který aktuálně probíhá v Rize a Tampere, se přesouvá do své druhé poloviny v podobě vyřazovací části turnaje. Česká reprezentace se v bojích o postup mezi nejlepší čtyři střetne ve čtvrtek 25. května v 15:20 s týmem USA. Jaké jsou možnosti sledování šampionátu v televizi, online či naživo?

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čeští hokejisté se radují z úvodní branky utkání

Článek

Po předchozích ročnících, které byly v posledních letech omezeny pandemií nemoci covid-19, probíhá aktuální světový šampionát bez restrikcí. Při osobní návštěvě Finska, potažmo Lotyšska, je tak pohodlné sledování šampionátu téměř zaručeno.

Kde ale sledovat hokejovou vrcholnou akci na dálku, případně kam vyrazit za tuzemskou fanouškovskou atmosférou? Máme pro vás několik tipů, jak si aktuální MS v hokeji užít.

Kde sledovat české zápasy v TV

ČtvrtfináleUtkáníStanice
čtvrtek 25. května, 15:20USA - Česko ONLINEČT Sport
Zápasy ve skupináchUtkáníStanice
pátek 12. května, 15:20Slovensko - Česko 2:3ČT Sport
neděle 14. května, 19:20Česko - Kazachstán 5:1ČT Sport
pondělí 15. května, 19:20Česko - Lotyšsko 3:4 PPČT Sport
čtvrtek 18. května, 15:20Česko - Slovinsko 6:2ČT Sport
sobota 20. května, 11:20Česko - Norsko 2:0ČT Sport
neděle 21. května, 19:20Česko - Švýcarsko 2:4ČT Sport
úterý 23. května, 15:20Kanada - Česko 3:1ČT Sport

MS v hokeji v TV

Kompletní hokejový servis si opět připravil tradiční zprostředkovatel světových šampionátů Česká televize na svém sportovních kanále ČT Sport. Fanoušci se mohou těšit na přímé přenosy, jejich reprízy a sestřihy jednotlivých zápasů. Vysílání je připraveno jak ve své klasické televizní formě, tak na webu ČT Sport.

Webové rozhraní ČT Sport ale v případě velkého diváckého zájmu naráží na své limity. Sledovat se nedá ani ze zahraničí - v tomto případě je řešením využití VPN.

Hokej online na Sport.cz

Mistrovství světa v hokeji zpravodajsky i online pokrývá také tuzemský nejnavštěvovanější sportovní web Sport.cz. Pro čtenáře i diváky je připraveno několik platforem, které nabídnou exkluzivní obsah.

Mimo standardního zpravodajství bude k dispozici hokejové Studio Příklep Extra s hosty z řad hokejových expertů. Připravení jsou také komentátoři Milan Antoš i Tomáš Vlasák. Světovému šampionátu se také bude věnovat podcast Za mantinelem. V neposlední řadě je možné jednotlivé zápasy sledovat pomocí sestřihů i online přenosů s audiokomentářem.

Youtube kanál IIHF

Mezinárodní federace ledního hokeji na své YouTube kanálu poskytuje hokejový servis pomocí sestřihů zápasů, top hokejových momentů či rozhovory s hokejovými hvězdami.

MS a sázkové kanceláře

Přímé přenosy ze světového šampionátu nabízejí také jednotlivé sázkové kanceláře. Pro sledování těchto zápasů je ale velmi pravděpodobná nutná registrace k dané platformě či vsazení minimální částky.

Hokej na velkém plátně

V neposlední řadě může hokejový fanoušek vyrazit do veřejných prostor či vybraných restauračních podniků, které přenosy z MS také nabízejí. Z pražských podniků je možné sledovat "velké plátno" například v Riegrových sadech, v Žižkov Beergarden či v blízkosti Síně slávy Českého hokeje na Terasách Galerie Harfa. V Brně je možné navštívit například Arenu Sport Bar.

Kde nejčastěji sledujete zápas hokejového národního týmu?
Doma u TV
83 %
Pomocí online na mobilu či počítači
5,3 %
Přímo na stadionu
1,3 %
Ve veřejném prostoru (náměstí, parky apod.)
0,7 %
V oblíbené restauraci
9,7 %
Celkem hlasovalo 1111 čtenářů.

Reklama