Hlavní obsah

O pořadatelství MS žen v hokeji se ucházejí České Budějovice a Karlovy Vary. Hrát se má jen v jednom městě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historicky premiérové mistrovství světa žen v hokeji v Česku dubnu 2025 budou hostit České Budějovice nebo Karlovy Vary. Vedení svazu aktuálně preferuje, aby se šampionát odehrál v jihočeské metropoli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Definitivně jasno by mělo být do konce roku. Zůstaly už jen dvě varianty. Karlovy Vary a České Budějovice. My se jako Český hokej přikláníme k Budějovicím, kde registrujeme velký zájem města,“ řekl šéf svazu Alois Hadamczik.

„Ještě jednáme o detailní podobě pořadatelství s IIHF. Myslím si, že definitivní řešení oznámíme během měsíce, kloníme se k tomu, že by se hrálo jen v jednom městě“ doplnila manažerka ženské reprezentace Tereza Sadilová. „Děsně to těšíme a pro holky je to obrovská motivace. Mistrovství světa doma a hned rok po té milánská olympiáda, to jsou vrcholy, na něž míří. Pak řada klíčových opor možná ukončí kariéru,“ řekla Sadilová.

Mezinárodní federace v minulosti vyžadovala, aby se šampionát konal ve dvou arénách. Ve dvou skupinách se jej totiž účastní deset týmů. Aktuálně to ale není podmínkou. „Letos v kanadském Bramptonu se hrálo na jednom zimáku, což mi přišlo skvělé,“ naznačila Sadilová s tím, že se sice hrály až tři zápasy denně, ale lépe fungoval ticketing a televize mohla být u všeho. „Také příští mistrovství světa, které bude v americké Utice, se odehraje nakonec pouze v jedné hale a vypadá, že právě touto cestou ženský hokej půjde,“ uvedla manažerka českého ženského hokeje.

Reklama

Související témata: