Hlavní obsah

Proti Kanadě s jiným brankářem. O čtvrtfinálovém sokovi Češi nespekulují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstal tajemný, jak velí jeho zvyklosti před zápasem. Nicméně i asistent trenéra Libor Zábranský po ranním rozbruslení přiznal, že oproti nedělnímu utkání se Švýcarskem nasadí hokejová reprezentace do odpoledního zápasu proti Kanadě jiného brankáře. Konkrétní jméno neprozradil, všeobecně se však očekává, že to bude Karel Vejmelka. „Změny budou v sestavě i bráně. Máme tři výborné brankáře, všichni byli ve hře. Rozhodli jsme, kdo bude chytat dneska a je předpoklad, že ten bude chytat i čtvrtfinále," řekl Zábranský.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Karel Vejmelka na mistrovství světa v Rize.

Článek

Riga (Od našeho zpravodaje) - Podle Zábranského Češi do duelu s Kanadou (15.20) opět nasadí 13 útočníků a sedm obránců. I pondělní trénink naznačil, že by se tak do zápasové sestavy neměli dostat obránce Knot a útočníci Tomášek i Chlapík. Koneckonců pouze právě tato trojice se společně s brankářem Hrubcem účastnila v úterý ranního předzápasového rozbruslení.

Zkrátka sestava by se měla podobat té, se kterou Češi dohrávali zápas se Švýcarskem.

Jak by mohli nastoupit proti Kanadě:
Vejmelka (Hrubec) - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Knot, Němeček - D. Kubalík, Sobotka, Červenka - O. Beránek, Černoch, Flek - Smejkal, M. Špaček, D. Voženílek - M. Kaut, R. Zohrona, Lenc

„Potřebujeme zlepšit produktivitu, aby to nebylo všechno na prvním útoku a přesilovkách. I proto jsme už v zápase se Švýcary dělali změny a snažili se klukům pomoct. Jsme si toho vědomi, jedna lajna to táhnout nemůže. Musí se přidat ostatní," uvedl Zábranský.

Ten zároveň přiznal, že na přesilovce znovu dojde ke spojení dvojice Červenka – Kubalík. Oba hráli zpočátku turnaje v jiných přesilovkových pěticích.

Turnajová matematika rovněž říká, že v případně úterního vítězství nad Kanadou budou Češi hrát čtvrteční čtvrtfinále proti Finsku a na zápas by se tak museli přesunout do Tampere. Prohra naopak nasměruje celek na USA, či Švédsko. Nicméně Zábranský odmítá, že by tým jakkoliv kalkuloval.

„Neřekl bych, že je to v kabině žhavé téma. Jakákoli výhra je pozitivní, dodá vám sebevědomí. Je to vzpruha. Věřím, že to dneska zvládneme a budeme výborně nastavení do čtvrtfinále. A stěhování? Není to nic, co bychom neměli zvládnout. Loni jsme z Tampere museli také přejet do Helsinek, i když teď je vzdálenost trošku jinačí. Takový je prostě turnaj," uzavírá Zábranský.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.

Reklama