Hlavní obsah

Kanada - Česko 3:1SESTŘIH: Porážka na závěr skupiny, teď Čechy ve čtvrtfinále čeká USA

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Krebs 1 : 0
23. Kaut 1 : 1
45. Myers 2 : 1
60. Crouse 3 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyjma první třetiny to byla vcelku vyrovnaná partie, avšak její závěr říká jasně: hokejová reprezentace v úterý prohrála v posledním utkání základní skupiny s Kanadou 1:3. Ve čtvrtečním čtvrtfinále narazí na Spojené státy americké, které ovládly druhou skupinu. Utkání se odehraje ve čtvrtek od 15.20 v Tampere. Tam se z Rigy přesune tým ve středu dopoledne a vpodvečer ho v aréně, kde loni získal bronzové medaile, čeká první trénink.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Riga (od našeho zpravodaje) - Kanaďané vlétli do utkání dominantně, o čemž svědčí také poměr střel 19:4. Po úvodních pár „oťukávacích" minutách totiž kanadský tým ten český přebrusloval, šikovnou kombinací se dostával do útočné třetiny a vytvářel v ní kolotoč. Bylo vlastně jen otázkou času, kdy se soupeř prosadí a jistého Vejmelku poprvé překoná. Stalo se tak při druhé kanadské přesilovce, kdy Krebs střelou do protipohybu nedal českému muži s maskou šanci.

I druhá třetina odstartovala v podobném duchu, leč po dvou minutách Kanaďané hromadně prchli na střídačku a jejich taktické chyby Češi dokonale využili. Dvořák nasměroval dlouhý pas na Fleka, jenž předal puk najetému Kautovi a ten šikovnou kličkou „vykoupal" Montembeaulta. Kanaďany to uzemnilo, dokonce Kaut mohl přidat i druhý gól. Později zase Lenc orazítkoval tyč. A další nebezpečné útoky postupně přibývaly.

"V první třetině nám hlavně chyběl pohyb. Kanaďané byli všude první, proto hráli s pukem, zatímco my na ně jen koukali. Řekli jsme si, že musíme všechno dělat rychleji, rozjezdit nohy a vyhrávat souboje, které nás udrží na puku. Pak se to zlepšilo, jen škoda, že jsme ze druhé třetiny nevytěžili víc. Měli jsme několik přečíslení, které jsme mohli líp zakončit," řekl kapitán Roman Červenka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rozhodčí nepochopitelně neodpískali ofsajd Jiřího ČernochaVideo: Česká televize

Skóre ale zůstalo neměnné a třetí třetina tak slibovala otevřenou partii.

Kanada v ní však šla do trháku. Češi prohráli v obranném pásmu vhazování a rychlou kombinaci následně využil Myers. Tým prahl po vyrovnání, dobrou příležitost přinesla "trefa" kanadské hokejky do Špačkova obličeje, za kterou čtyři minuty před koncem dostali Češi přesilovku. Avšak šance se v ní nezrodila.

Kanaďané pak v samotném závěru dali do prázdné na 3:1, Češi protestovali, že trefě předcházel jejich ofsajd, ale zůstali nevyslyšeni. "Viděl jsem, že čárový je ode mě dva metry, takže jsem se puku dotkl, aby se zastavil čas a měli jsme ještě šanci. Tvrdil, že to neviděl. Tak to je," řekl Jiří Černoch.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.
Mistrovství světa v hokeji 2023
Skupina B (Riga):
Kanada - Česko 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. M. Kaut (Flek, T. Dvořák) - 20. Krebs (Glass, Hunt), 45. Myers (J. Quinn, Laughton), 60. Crouse (Laughton). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Štolc (Švýc.) - Synek (SR), Zunde (Lot.). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 6420.
Česko: Vejmelka - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Němeček - D. Kubalík, Sobotka, Červenka - O. Beránek, Černoch, Flek - M. Kaut, R. Zohorna, Smejkal - Lenc, M. Špaček, D. Voženílek. Trenér: K. Jalonen.
Kanada: Montembeault - Weegar, Middleton, Hunt, Bear, Joseph, Myers, Barron - Fantilli, Glass, Lucic - J. Quinn, Laughton, Crouse - Blais, Krebs, Neighbours - Toffoli, McBain, Carcone. Trenér: Tourigny.
Kdo byl podle vás nejlepším českým útočníkem v utkání s Kanadou?
Dominik Kubalík
12,4 %
Vladimír Sobotka
1,5 %
Roman Červenka
3,2 %
Ondřej Beránek
2,5 %
Jiří Černoch
2,4 %
Jakub Flek
7,5 %
Martin Kaut
4,3 %
Radim Zohorna
55,5 %
Jiří Smejkal
1,2 %
Radan Lenc
1,3 %
Michael Špaček
1,3 %
Daniel Voženílek
6,9 %
Celkem hlasovalo 2541 čtenářů.

Reklama