Hlavní obsah

Švédského gólmana mi bylo až líto. Určitě by s chutí roztřískal hokejku, tušil Holík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za deset let reprezentační kariéry, která zahrnuje 41 zápasů, nezažil hokejový centr Petr Holík takhle vydařené utkání. Ať už z osobního pohledu nebo z hlediska mužstva. Při ostravském vítězství 9:3 nad Švédy v rámci Českých hokejových her měl bilanci 2+2 v kanadském bodování.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Holík a Elmer Söderblom ze Švédska.

Článek
Fotogalerie

„Jsem za to samozřejmě rád, ale nechci mluvit o nějakém výjimečném zápase pro sebe. Dali jsme skoro všechny šance, co jsme měli. Krásně to tam napadalo, puky se správně odrážely. Ve skvělé atmosféře jsem si každopádně takové utkání vážně moc užil a diváci, kteří byli super, určitě taky," říkal Holík.

Po závěrečném hvizdu při loučení se soupeřem přátelským poplácáním konejšil švédského brankáře Jonase Enrotha. „Asi to mají nějak rozdělené a dané, že nebude chytat zítra s Finy, tak ho to nechali trenéři vypít až do dna. Bylo mi ho až líto. Nevidím mu do hlavy, ale určitě by tam párkrát s chutí roztřískal hokejku," líčil Holík.

„Udržel jsem se celý zápas v dobrém pohybu v dobrém pohybu a myslím, že Švédové dost nestíhali, ale to bylo také těmi góly, protože tým, co tolikrát inkasuje, jde pak trošku psychicky dolů," tvrdil Holík Pochvaloval si spolupráci v lajně s Hynkem Zohornou. „Známe se už z Brna. Je to nesmírně rychlý a šikovný hráč. Perfektně jsme si vyhověli Umí dát gól, umí nahrát a pro mě platí, že čím rychlejší křídlo mám, tím lépe," usmál se hráč Komety.

„Měli jsme v koncovce i štěstí," řekl, ale připustil, že štěstí přeje připraveným. „Snažíme se pracovat na tom, abychom byli. Pilujeme systém, abychom plnili, co je potřeba. Když vidíme, že funguje, pak mu i věříme a nikdy nevymýšlíme na ledě blbosti," ocenil.

Nechal i nahlédnout do kuchyně české hokejové taktiky, kterou připravuje šéfkuchař Jalonen. „Styl hokeje, kdy chceme hrát kompaktně v pěti, je super. Můžeme si pomoct krátkými nahrávkami a když třeba v obranném pásmu soupeř někoho objede, hned je tam další náš hráč, který zastoupí. A stejně tak je to dobré i v útočném pásmu, když hrajeme takhle pospolu," těšilo Holíka.

Reklama

Související témata: