Hlavní obsah

Vyhodí tě dveřmi a ty se vrátíš oknem, utahovali si hokejisté z nové posily na MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v pátek večer dorazil jako první náhrada za zraněné útočníky Sedláka s Chytilem na hotel, kde v Rize bydlí česká hokejová reprezentace, okamžitě se stal Radan Lenc terčem vtípků spoluhráčů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Norsko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - "Přišly klasické fórky, ale bylo to milé přivítání," usmíval se útočník švédského HV 71.

Prozradíte víc?

Že mě po Českých hrách v Brně vyhodí dveřmi a já se teď vrátím oknem (směje se). Beru to. Tím, že jsem před MS absolvoval celý kemp, se skoro se všemi kluky znám.

Jak se vůbec vás přílet do Rigy rodil?

Byl jsem s vedením reprezentace dlouhodobě v kontaktu, pak navíc už od prvního zápasu se Slováky přicházela zranění. Když se v pátek rozhodlo o konci turnaje pro Sedláka s Chytilem, dostal jsem telefon, ať stihnu večerní let.

Říkal jste si, že je to štěstí v neštěstí?

Za sebe jsem byl rád za tuhle možnost, pro tým je ale velká smůla, že přišel o dva nejlepší hráče. Musíme je ale s Radimem Zohornou zastoupit.

Jak jste se v Česku udržoval v kondici?

Chodil jsem na led s Libercem a do posilovny. Prostě jsem se už začal připravovat na novou sezonu.

Nemusel jste kvůli MS rušit dovolenou?

Ne, nic jsme v plánu neměli, možná jen něco po Česku. Už jsme na dovče byli s rodinou bezprostředně po konci klubové sezony ve Švédsku. Asi jsem to dobře trefil...

Vaše paní neremcala, když jste jí oznámil, že si teď musíte minimálně na týden odskočit?

Kdybych se na šampionát dostal v prvním výběru, rádi by za mnou přijeli, protože syn hokej sleduje a chtěl by tu být. Takhle narychlo se sem ale nestihnou dostat. Mrzí mě to, ale turnaj mi přejí. Zároveň by mě ale chtěli i doma.

Ani na čtvrtfinále, kdybyste ho hráli v Rize, nedorazí?

Koukali jsme na lety na tento víkend. Na čtvrtfinále ještě moc ne, moc přímých letů ale není. Nechceme to lámat přes koleno.

Po příletu do Rigy jste sám chtěl, abyste hrál už v sobotu proti Norsku?

Na mítinku s trenéry jsem jim upřímně řekl, že nechci čekat na zápas. Že pokud je to v rámci jejich plánů jen trochu možné, budu jedině rád, když to bude už proti Norsku. Pro mě je lepší do toho skočit rovnýma nohama. Ne se rozkoukávat a zdlouhavě čekat.

Jak se vám po dvoutýdenní zápasové pauze hrálo?

Nebylo to hrozné, jsem se sebou docela spokojený. Pro sebevědomí bylo důležité se rychle dostat do tempa. Škoda, že jsem hned v prvním střídání neproměnil šanci, kterou jsem měl.

Zažíváte druhé MS, shodou okolností znovu v Rize. Zatímco před dvěma lety se kvůli covidu hrálo v bublině, teď je to plnohodnotný turnaj i s diváky...

A je mnohem příjemnější vidět, že Riga hokejem trochu žije. Dostaneme se ven z hotelu, můžeme zajít na procházku nebo kafe.

Reklama