Hlavní obsah

Bídu hokejistů Edmontonu odnesl vyhazovem trenér Woodcroft

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U hokejistů Edmontonu skončil kvůli špatnému vstupu do nové sezony NHL trenér Jay Woodcroft. Místo něj se Oilers ujal Kris Knoblauch. Kanadský celek o tom informoval na webu.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Kouč Jay Woodcroft v Edmontonu skončil.

Článek

Edmonton byl jedním z předsezonních favoritů na Stanleyův pohár, ale začátek ročníku mu vůbec nevyšel. Z dosavadních 13 zápasů desetkrát prohrál a v Západní konferenci je se sedmi body předposlední.

Sedmačtyřicetiletý Woodcroft vedl Edmonton od loňského února, kdy u týmu kolem hvězdného útočníka Connora McDavida nahradil odvolaného Davea Tippetta. Bylo to pro něj první angažmá v NHL v roli hlavního trenéra.

Rovněž pro Knoblaucha půjde v Edmontonu o trenérskou premiéru v zámořské soutěži. Pětačtyřicetiletý trenér obnoví spolupráci s McDavidem, úřadujícího nejužitečnějšího hráče ligy vedl mezi juniory.

Pro Edmonton je Knoblauch, s nímž k týmu přijde jako asistent někdejší slavný obránce Paul Coffey, desátým trenérem v posledních patnácti sezonách. A pátým od příchodu McDavida do mužstva v roce 2015.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.