Hlavní obsah

Brankář Vejmelka se dohodl s Arizonou na smlouvě na tři roky, Simon míří do Anaheimu

Aktualizováno

Hokejový brankář Karel Vejmelka se dohodl s Arizonou na nové tříleté smlouvě, jež mu vynese celkem 8,175 milionu dolarů. Informoval o tom server TSN. Útočník Dominik Simon se v NHL stěhuje z Pittsburghu do Anaheimu jako součást výměny za jiného forvarda Rickarda Rakella.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Karel Vejmelka v brance Arizony likviduje akci Laurenta Dauphina z Montrealu.

Článek

Pětadvacetiletý český gólman přišel do Arizony loni jako volný hráč z Komety Brno a hned ve své první sezoně v NHL se prosadil. Dosud odchytal 36 zápasů. V jednom z nejhorších týmů soutěže má úspěšnost zákroků 90,5 procenta a průměr 3,35 inkasovaného gólu na utkání.

Finančně si Vejmelka výrazně polepší. Zatímco současný roční kontrakt mu při působení v hlavním týmu zaručuje 842 500 dolarů za sezonu, díky nové smlouvě si přijde na 2,725 milionu dolarů ročně.

O tom, že s Vejmelkou Coyotes počítají, svědčí i pondělní výměna jeho konkurenta Scotta Wedgewooda do Dallasu. Kanadský brankář nastoupil v této sezoně za Arizonu v 26 utkáních.

Simon míří do Anaheimu

Útočník Dominik Simon se v NHL stěhuje z Pittsburghu do Anaheimu. Sedmadvacetiletý odchovanec pražské Sparty se stal spolu se Zachem Astonem-Reesem a právem výběru ve 2. kole letošního draftu součástí výměny za jiného útočníka Švéda Rickarda Rakella.

Simon si v této sezoně připsal v 55 zápasech devět bodů za tři branky a šest asistencí. Do týmu Penguins vrátil po roce stráveném v Calgary. Podepsal roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů jako nechráněný volný hráč poté, co mu Flames nedali kvalifikační nabídku na nový kontrakt.

Za Calgary odehrál jen jedenáct utkání, ve kterých nebodoval. Jinak nastupoval v NHL výhradně za Pittsburgh. V NHL v 239 utkáních nasbíral 73 bodů za 22 branek a 51 asistencí. Ve 12 duelech play off si připsal čtyři body za čtyři asistence.

Osmadvacetiletému Rakellovi končí po této sezoně šestiletý kontrakt na 22,8 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem. V tomto ročníku si mistr světa z roku 2008 připsal v 51 zápasech 28 bodů za 16 branek a 12 asistencí.

Anaheim si jej vybral v roce 2011 v 1. kole draftu jako 30. v pořadí a Rakell tam strávil celou dosavadní kariéru v NHL. V 550 zápasech základní části NHL si připsal 339 bodů za 154 gólů a 185 přihrávek. V play off ve 46 duelech zaznamenal 19 bodů za 11 tref a osm přihrávek.

Sedmadvacetiletý Aston-Reese se stejně jako Rakell i Simon může stát v létě nechráněným volným hráčem. Končí mu roční kontrakt na 1,725 milionu dolarů. V NHL má na kontě 213 utkání výhradně za Penguins a 62 bodů za 29 branek a 33 asistencí. Ve 23 duelech play off přidal gól a tři přihrávky.

Kondelík podepsal nováčkovský kontrakt

Český hokejový útočník Jáchym Kondelík, který působil poslední čtyři roky na University of Connecticut v NCAA, podepsal v NHL dvouletou nováčkovskou smlouvu s Nashvillem Kontrakt začne platit od nadcházející sezony. Dvaadvacetiletého rodáka z německého Hannoveru draftovali Predators v roce 2018 ve čtvrtém kole na 118. místě.

Kondelík si v této sezoně vytvořil osobní maxima s 33 body za 12 branek a 21 asistencí z 36 utkání. Byl zařazen do druhého All Star týmu a zvolen nejlepším defenzivním útočníkem. Svou univerzitní kariéru zakončil v sobotu, kdy vedl jako kapitán Huskies při jejich prvním vystoupení na Hockey East Tournament, kde prohráli s Northeastern 1:2 v prodloužení.

Účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a jednoho světového šampionátu dvacítek působil dříve také dva roky v juniorské soutěži USHL v týmu Muskegon Lumberjacks.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články