Hlavní obsah

Burakovsky končí v Coloradu, bude hrát za Seattle

Švédský hokejový útočník André Burakovsky, které v minulé sezoně pomohl Coloradu k zisku Stanleyova poháru, bude v NHL hrát za Seattle. Sedmadvacetiletý hráč v novém působišti podepsal pětiletou smlouvu na 27,5 milionu dolarů. Kkub také uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt se čtyřkou letošního draftu Shanem Wrightem.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Radující se hráči Colorada André Burakovsky (95), Josh Manson (42) a Logan O'Connor (25).

Článek

Burakovsky, který vyhrál Stanleyův pohár už v roce 2018 v dresu Washingtonu, opouští Colorado po třech sezonách. V posledním ročníku v 80 zápasech základní části nastřílel 22 branek a přidal 39 asistencí. V play off odehrál 12 utkání s bilancí tří gólů a pěti přihrávek.

Rodák z rakouského Klagenfurtu v NHL zatím odehrál 519 zápasů a získal 295 bodů (123+172), v 93 utkání play off přidal 47 bodů (20+27).

Osmnáctiletý Wright byl dlouho považován za jedničku letošního výběru talentů, nakonec se však dostal na řadu překvapivě až jako čtvrtý, když vybíral nejmladší klub NHL Seattle.

Wright v poslední sezoně v roli kapitána odehrál za tým Kingston Frontenacs v juniorské OHL 63 zápasů základní části a připsal si 94 bodů (32+62). V play off přidal za 11 startů tři góly a 11 nahrávek.

Reklama

Související témata: