Hlavní obsah

Calgary se nevzdává: Zraněný Hudler, náhradní brankář i 18letý zázrak se chystají na Kačery

Anaheim

Hokejisté Calgary prožili velmi nešťastný vstup do druhého kola play off. Na ledě Anaheimu prohráli úvodní střetnutí série 1:6, navíc přišli o Jiřího Hudlera a Michaela Ferlanda. Zápas předčasně skončil také pro gólmana Jonase Hillera, jehož po třech inkasovaných gólech vystřídal Fin Karri Rämö. Nedohrál ani další klíčový forvard Johnny Gaudreau, který jen z lavičky sledoval čestný úspěch Plamenů po trefě teprve osmnáctiletého Sama Bennetta.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Jiří Hudler utěšuje zklamaného brankáře Hillera.

Článek
Fotogalerie

Jiří Hudler opustil střetnutí v Anaheimu už na začátku prostřední části. Vedení klubu odmítlo jeho situaci blíže specifikovat. Stav českého útočníka byl označen jako „day-to-day". Mělo by se tedy jednat o problémy, které Hudlera nakonec nevyřadí na delší dobu, dokonce by se mohl objevit už ve druhém utkání série. Totéž platí i v případě Michaela Ferlanda, jenž rovněž nedohrál poslední zápas.

Když Bob Hartley, kouč kanadského celku, viděl beznadějný vývoj utkání, nechal raději odpočívat Johnnyho Gaudreaua, který je v konečné tříčlenné nominaci na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. Trenér Plamenů pak musel na tiskové konferenci vysvětlovat, zda tímto krokem svého svěřence nezarmoutil. „Doufám, že s tím spokojen nebyl, ale vysvětlil jsem mu, proč už ho do třetí třetiny nenasadím," odpovídal Hartley. „Johnny chce být na ledě, ale mou prací hlavního kouče je, dělat to, co je nejlepší pro organizaci Calgary Flames. A v tomto případě bylo nejlepší, nechat ho na lavičce," měl jasno trenér. Ten by podle informací severoamerických médií měl pro příští klání poslat do brány Karriho Rämöa na úkor Švýcara Hillera.

Osmnáctiletý talent září mezi Plameny

Hartley se už musí do konce sezóny obejít bez dlouhodobě zraněných zadáků Ladislava Šmída a Marka Giordana. Zejména druhý jmenovaný byl skutečným lídrem Calgary a jeho absence je obzvláště citelná. Na marodce je také mladý bijec Lance Bouma a švýcarský obránce Raphael Diaz. Oba dva jsou s týmem, přičemž Bouma už se podle informací zámořských novinářů zapojil do dobrovolného tréninku.

Na koho se však Calgary se zatím může spoléhat už teď, je Sam Bennett, který v play off vstřelil tři góly a v týmové statistice se tak dělí o první místo s Jiřím Hudlerem. Také Bennetta během soutěžního ročníku trápilo nepříjemné zranění. Poté, co si jej Flames zabrali jako celkově čtvrtou volbu v draftu, se ke svému novému zaměstnavateli připojil v předsezónní přípravě. Záhy však musel na operaci s ramenem a po rozehrání v juniorské soutěži se vrátil k týmu až v dubnu. Přes svůj nízký věk a nedávné zdravotní problémy se však aklimatizuje rychle a patří k nejproduktivnějším hráčům v mužstvu.

Reklama

Související témata: