Hlavní obsah

Český Quicksilver. Nečasova rychlost je ultimátní zbraní Caroliny. Odnesl to i Dallas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se Martin Nečas v NHL rozjede, je to vždycky pokoukání. Český útočník Caroliny vyrazil s ruským spoluhráčem Andrejem Svečnikovem na zteč v prodloužení utkání s Dallasem, za chvilku už se oba ocitli v chumlu gratulantů. Blesková akce zařídila domácí výhru 5:4.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Martin Nečas v akci.

Článek

„Na konci takového zápasu je to vždycky těžké. Ale kluci odolali, (gólman) Raanta vytáhl skvělý zákrok, a my vyrazili do přečíslení. No a puk se nějak dostal ke mně," popisoval Nečas dlouhé střídání zakončené jeho třináctým gólem v sezoně.

Hurricanes tak bodovali už desetkrát v řadě a přiblížili se v tabulce Metropolitní divize na dva body vedoucímu New Jersey, které naopak prochází první krizí v sezoně. Devils prohráli posledních pět zápasů.

Se 30 body (13+17) je pak Nečas stále nejproduktivnějším hráčem Caroliny před parťákem Svečnikovem (17+12).

„V týmu máme několik základních kamenů, na které se můžeme během sezony neustále spolehnout," chválil svá esa kouč Rod Brind'Amour.

Možná už je čas, aby Nečas dostal přezdívku Quicksilver podle jednoho z X-menů, který disponuje super-rychlostí. Tempo forvarda Caroliny s číslem 88 bývá v prodloužení klíčovým faktorem, který Hurricanes obzvlášť rádi využívají. Bývalý útočník Komety nechal při rozhodující akci proti Stars daleko za zády jejich kapitána Jamieho Benna. A přes hokejku marně bránícího Miro Heiskanena dostal puk do sítě.

Nečas tak v nastavení za Carolinu dával čtvrtý vítězný gól, čímž vyrovnal výkon krajana Roberta Krona. Víc branek v prodloužení dali za klub z Raleigh jen Sebastian Aho (7), Jeff O'Neill (6) a Ray Whitney (5).

Že patří Nečas v NHL k nejexcelentnějším bruslařům, je teď víc než zřejmé. V nedávném rozhovoru pro Sport.cz sám hráč potvrdil, že by ho zajímalo porovnání s hbitými konkurenty, kteří dokážou vyvinout nejrychlejší tempo při Utkání hvězd.

„Nejdřív se ale potřebuju na All-Star Game dostat ... Určitě bych se na to těšil, bylo by to zajímavé. Snad by mě McDavid neztrapnil," pousmál se Nečas, který má při současné fazoně našlápnuto, aby překonal hranici 80 bodů za sezonu. Jeho maximem je přitom 41 bodů ze sezony 2020-21.

Reklama

Související témata: