Hlavní obsah

Crosby byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL

Kanadský hokejový útočník Sidney Crosby byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne nového ročníku NHL. Kapitán Pittsburghu si ve dvou zápasech připsal šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Oceněni byli také jeho krajan Connor McDavid z Edmontonu a americký gólman Jake Oettinger z Dallasu.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Kanadský hokejový útočník Sidney Crosby

Článek

Crosby se na čtvrteční úvodní výhře doma nad Arizonou 6:2 podílel gólem a dvěma asistencemi a stejnou bilanci měl při sobotní výhře nad Tampou Bay stejným poměrem. Pětatřicetiletý centr načal 18. sezonu v barvách Penguins, čím vytvořil klubový rekord.

S 896 asistencemi z 1110 utkání se posunul na 20. místo historické tabulky před Phila Housleyho (894) a s 1415 body na 19. pozici před Douga Gilmoura (1414).

McDavid, který bude útočit na třetí zisk Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL za sebou a celkově pátý, si za úvodní dva duely připsal čtyři branky a jednu přihrávku. Ve středu při domácí výhře nad Vancouverem zaznamenal hattrick a asistenci a v sobotu nezabránil jednou trefou prohře s Calgary 3:4.

Oettinger vychytal ve dvou utkáních dvě vítězství, z celkových 62 střel inkasoval dvakrát a měl úspěšnost 96,8 procenta. Ve čtvrtek se na výsledku 4:1 v Nashvillu podílel 31 zákroky a o dva dny později k domácímu vítězství proti stejnému soupeři 5:1 pomohl 29 zásahy.

Reklama

Související témata: