Hlavní obsah

Dojemný vzkaz po první výhře za Chicago. Dva góly Mrázka nezviklaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před novou sezonou NHL se jim věštily hlavně porážky. Gólman Petr Mrázek se ale postaral o to, aby Chicago slavilo ve třetím zápase výhru. Čtyřiadvaceti zákroky se podepsal pod výsledek 5:2 na ledě San Jose. I když první třetina pro hosty nevěstila nic dobrého.

Foto: Godofredo A. Vásquez, ČTK/AP

Brankář Chicaga Petr Mrázek předvádí zákrok.

Článek

"Jsem velice rád, že výhra přišla hned na začátku sezony v mém druhém startu v dresu Chicaga," oddechl si třicetiletý gólman, který v prvním utkání inkasoval pět branek od obhájců Stanley Cupu na ledě Colorada. Ve druhém duelu ve Vegas (0:1) chytal za Blackhawks Alex Stalock.

„Je důležité, že jsme po dvou porážkách zabodovali. A vezeme si domů první výhru před premiérovým domácím zápasem," těší se už Mrázek do United Center, kde Chicago přivítá v noci na sobotu jeho bývalý klub Detroit s početnou ekipou českých hráčů.

Své první vítězství v dresu s indiánem na hrudi Mrázek věnoval dědečkovi své partnerky Sáry Olivové. „Odešel po těžké nemoci. Ten by se ráno díval na výsledky... Je to pro něho."

Premiérovou výhru si stejně jako Mrázek vychutnával i nový kouč Blackhawks 53letý Luke Richardson, který poslední čtyři sezony strávil na pozici asistenta v Montrealu.

„Není to moje zásluha. Ta výhra patří hráčům, kteří se obětují. My se jim jenom snažíme vytvořit nějaký plán. Ale pocit je to příjemný. Možná večer padne nějaká ta sklenička vína navíc," řekl Richardson.

Zato San Jose na své první body v sezoně stále čeká. Sharks prohráli oba pražské duely s Nashvillem a nedaří se jim ani za mořem. Po čtyřech startech jsou stále na nule.

„Prohrané souboje, nedostatečná rychlost," zmínil příčiny čtvrté porážky kouč David Quinn.

San Jose přitom vedlo 2:0, když se od brusle Setha Jonese odrazil puk za Mrázka v poslední minutě první třetiny. Ve druhé části ale Sam Lafferty dvakrát šokoval domácí v oslabení.

„Všechny naše problémy začínají ve středním pásmu," řekl lídr San Jose Tomáš Hertl, který Mrázka ohrozil dvěma střelami, jenže končil s minus třemi body.

Reklama

Související témata: