Hlavní obsah

Grier se stal v San Jose prvním generálním manažerem tmavé pleti v NHL

Bývalý hokejový útočník Mike Grier se stal prvním generálním manažerem tmavé pleti v historii NHL. Do funkce jej v úterý jmenovalo vedení San Jose Sharks, za které v minulosti hrál. Sedmačtyřicetiletý Američan se stal nástupcem Joea Willa, který od listopadu dočasně zaskakoval za Douga Wilsona, jenž se stáhl ze zdravotních důvodů. Wilson oficiálně složil funkci v dubnu.

Foto: Profimedia.cz

Mike Grier na archivním snímku z roku 2009 v dresu San Jose Sharks.

Článek

Sharks v uplynulém ročníku potřetí za sebou chyběli v play off a v současnosti jsou jako jediný celek v zámořské lize bez trenéra. V klubu působí čeští hokejisté Tomáš Hertl a Radim Šimek.

Grier v minulé sezoně působil jako poradce v konkurenčním klubu New York Rangers, předtím pracoval jako vyhledávač talentů pro Chicago Blackhawks a asistent trenéra u New Jersey Devils. Sám odehrál v NHL čtrnáct sezon, od roku 1996 nastoupil do 1161 zápasů za Edmonton, Washington, Buffalo a San Jose, kde strávil tři ročníky, a nasbíral 411 bodů (176+235).

Grier jde ve šlépějích staršího bratra Chrise, který je od ledna generálním manažerem v klubu ligy amerického fotbalu NFL Miami Dolphins.

Reklama

Související témata: