Hlavní obsah

Gudas láká Američany do Prahy: V hospodě potkáte ty nejmilejší lidi, co o hokeji hodně vědí

Philadelphia/Praha

Dosud nepotvrzené zprávy už oficiálně posvětilo i vedení NHL. Nejslavnější hokejová soutěž světa se po devíti letech v říjnu vrátí do Prahy, z čehož mají radost nejen fanoušci ale také čeští hráči, kterým se naskýtá velká šance se v duelu Philadelphie Flyers s Chicagem Blackhawks představit ve své vlasti. V zámoří se o své dojmy podělil obránce Flyers Radko Gudas.

Foto: Sport.cz

Radko Gudas už Prahy nemůže dočkat.

Článek

„Měl jsem úžasné pocity, když jsem se to dozvěděl. V Praze jsem se narodil a žil tam do svých čtrnácti patnácti let, teď bydlím jen kousek za ní," rozpovídal se syn bývalého českého reprezentanta na serveru philly.com.

Vedle Gudase pravidelně hraje za Flyers také exkladenský útočník Jakub Voráček, v kádru figuruje ještě brankář Michal Neuvirth, jemuž však po sezoně vyprší smlouva. Kontrakt po sezoně skončí i Davidu Kämpfovi z Chicaga. Zápas v Praze možná udělá radost také českému rodákovi s německým pasem Dominiku Kahunovi.

„Bydlíme od sebe (s Voráčkem) asi dvacet minut. V létě zůstáváme v České republice v kontaktu, docela často se navštěvujeme," prozradil zámořským fanouškům Gudas.

Podle reakcí na Twitteru se do Prahy se chystají stovky až tisíce fanoušků Flyers. A Gudas je ujišťuje, že se mají na co těšit.

„Jsou tam krásné uličky a spousta míst kam zajít - restaurace, bary, hospody - a všichni tam milují hokej. Stačí se procházet, náhodně vybrat hospodu a potkáte ty nejmilejší lidi, kteří toho vědí o hokeji dost stejně jako tady (v Philadelphii)," lákal Gudas na přednosti svého rodného města.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Český tvrďák Radko Gudas právě zametl s torontským Zachem Hymanem.

To si podle něj uchovává okouzlující atmosféru: „I když si koupíte dům, musíte zachovat jeho původní vzhled. Na to má město pravidla."

Zápas NHL se bude hrát 4. října v O2 areně. Očekává se, že týmy absolvují v Praze i několik předzápasových tréninků. „Obvykle to trvá tak týden, než si tělo na takovou změnu zvykne," upozornil český obránce na nástrahy přeletu přes oceán do Evropy.

Reklama