Hlavní obsah

Handzuš: Češi mohou na olympiádě pomýšlet na medaili

Hokejisté Los Angeles Kings se po úterním vítězství v Torontu (5:3) vyšplhali na šestou příčku Západní konference NHL a před play-off mají dobré vyhlídky. Přispívá k tomu i útočník Michal Handzuš, třetí nejlepší slovenský střelec v letošním ročníku NHL. Tentokrát byl přítomen při rozhovoru i Richard Stilicha z torontské televize OMNI - Slovenský svet.

Foto: ČTK/AP

Michal Handzuš (uprostřed) v zápase s Ottawou

Článek

V NHL jste odehrál víc, jak 730 zápasů, vystřídal jste řadu týmů, v kterém se vám nejvíce líbilo?

Těžko říci, každý tým měl něco specifického.

Hrál jste ve Východní i Západní konferenci, vidíte v tom rozdíl?

Když se podíváte na tabulku, tak Západní konference je těžší. Je to tam dost nabité. Jsme 11 zápasů nad hranicí 50 procent a stále jsme pouze dva nebo tři body od devátého místa. Podle mne je Východní konference lehčí.

Zmínil jste vyrovnanost v Západní konferenci, není to způsobeno tak trochu systémem. na Slovensku jsou tři body za vítězství, zde pouze dva?

Může to být i tím. Hodně utkání končí v prodloužení, popřípadě po samostatných nájezdech. Jsou to zápasy, kdy se dělí tři body, ale NHL tento systém nezmění, protože by musela přehodnotit celé hodnocení rekordů a do toho se jim skutečně nechce. Některá mužstva totiž prohrají, ale stejně získají alespoň bod.

Lze porovnat hokejovou atmosféru v Kanadě a v USA?

Kanada je Kanada a je to zde sport číslo jedna.

Je rivalita mezi Los Angeles a Anaheimem?

Určitě je, jsme blízko sebe a hrajeme šestkrát za sezónu spolu, ale hlavní rivalita nastává v play-off.

Jak si vzpomínáte na legendární útok Bartečko-Handzuš-Demitra?

Určitě to byla pěkná doba, byly to moje první tři sezóny v NHL. Hráli jsme tak trochu evropský hokej, hodně jsme si nahrávali a byli jsme kamarádi i mimo led.

Za tři týdny začíná olympiáda, jste v nominaci, jaké vyhlídky má slovenský tým?

Máme celkem dobré mužstvo, ale na olympiádě bude dalších šest, sedm mužstev, stejně dobrých. V podstatě to bude záležet na nás a na tom, jak budeme hrát v útoku, v obraně, jak nám zachytá brankář. Máme hráče, kteří mohou rozhodnout zápas. Vždycky je šance, ale záleží na tom, jak se nám ji podaří chytit.

A co si myslíte o českém týmu?

Češi patří k těm mužstvům, která mohou pomýšlet na medaili. Myslím si, že mají dobré mužstvo, ale vždycky záleží na tom, jak rychle se dají jednotlivá mužstva dohromady. Hodně záleží na brankářích.

Reklama

Související témata: