Hlavní obsah

Hole hore! Synchronizovanou šavlovačku odnesl Crosby. Krejčího lepanec hokejkou sudí přehlédli

Do konce sobotního zápasu NHL v Bostonu chybělo 75 vteřin, když kapitán Tučňáků Sidney Crosby v oslabení snížil na 5:6 a vykřesal Penguins naději. Následná chvilka na buly už pro něj tak příjemná nebyla. Hokejky Patrice Bergerona a Davida Krejčího trefily tváře soupeřů takřka v totožnou chvíli.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Hvězdy v akci. Patrice Bergeron z týmu Boston Bruins a Sidney Crosby z Pittsburghu Penguins si v zápase NHL měli o čem povídat. I kvůli vyostřené koncovce.

Článek

Crosbyho přihrávka na Jakea Guentzela v 59. minutě zaskočila gólmana Bruins Jaroslava Haláka a z idyly bylo v mžiku drama. O chvíli později ještě o něco větší.

Lídr Pittsburghu při přetlačované na vhazování nejprve trefil Bergerona čepelí do ramene a vzápětí schytal od domácího kapitána neúmyslný úder koncem hokejky do obličeje, což pádem ve středovém kruhu také náležitě 'prodal'.

Sudí ale nechali naprosto bez povšimnutí naprosto zřejmý Krejčího 'flákanec' holí do tváře Jareda McCanna.

Penalizován byl jen Bergeron, který kvůli stopám krve v Crosbyho obličeji inkasoval trest na 2+2 minuty. Počet hráčů na ledě se tak srovnal, jelikož za katrem seděl pittsburský bek Kris Letang, jenž hákováním před prázdnou brankou překazil hattrick Davidu Pastrňákovi.

Pokud by šel na trestnou i Krejčí, šance hostů na vyronávací gól by se zvýšily. Penguins ale odvolali brankáře a svým třetím gólem v utkání stanovil konečný výsledek na 7:5 domácí Marchand a ukončil tak chaotické dění v závěrečné pasáži zápasu.

"Body už jsme nutně potřebovali," oddechl si Krejčí, který v zápase zaznamenal jako pátý Čech v historii NHL pětistou asistenci.

Mezi Bergeronem a Crosbym ale určitě zlá krev nebude. Společně hráli v jednom útoku za Kanadu už na juniorském mistrovství světa 2005, zlato přivezli ze dvou olympiád a klapalo jim to v lajně i na Světovém poháru v Torontu 2016. Víkendová bostonská epizoda je proti společným zážitkům jen úsměvnou, i když trochu bolavou, historkou.

Reklama