Hlavní obsah

Jágr o své situaci mlčel. Novinářům jen vzkázal, že je má pořád rád

Newark

Boston prohrál, New Jersey hraje v noci s Calgary a Jaromír Jágr pořád neví, na čem vlastně je. Vše ale nasvědčuje tomu, že po 2. březnu bude třiačtyřicetiletá hokejová legenda součástí jiného týmu, než jsou Devils.

Jaromír Jágr na tréninku New Jersey Video: Marek Burkert, Sport.cz

 
Článek

Jágr byl už minulý týden přesvědčen, že trejd se blíží každým dnem, jenže Ďáblové začali vyhrávat. Povedlo se jim to už čtyřikrát v řadě (Buffalo, Vancouver, Carolina, Arizona) a jejich manažer a prozatímní kouč Lou Lamoriello pořád věří, že v poslední čtvrtině základní části NHL se New Jersey ještě může porvat o postup.

Ve Východní konferenci mají Devils na osmé Bruins odstup osmi bodů, právě proti nim ale nastoupí v pátek doma v Prudential Centru. „Trochu to rozhodování, koho vytrejdovat, děláme našemu manažerovi těžší," pousmál se Patrik Eliáš.

Devils měli den před středečním zápasem s Flames jen dobrovolný trénink. Na jedné straně tréninkové haly potili krev hráči, kteří se v poslední době nedostávají do sestavy, včetně Martin Havláta. Na druhé půlce si Jágr zkoušel střelbu a blafáky na prázdnou branku. Po deseti minutách zasedl na mantinelu a zaníceně diskutoval s jedním z členů trenérského týmu Mikem Folignem.

Kolik Čechů zůstane v Devils?

V kabině na něj čekala i čtveřice místních novinářů. Jim ale český útočník pouze vzkázal přes mluvčího, že rozhodně nic nepoví, ale pořád je má rád...

Jágr se ale v poslední době trápí, za což může podle všeho i nejasná blízká budoucnost. Nebodoval už v sedmi zápasech v řadě. „Já vám neřeknu, jak se teď cítí, ale svoji situaci bere jako profesionál. Tvrdě maká. Ostatně to dělal od první chvíle, co sem přišel," řekl Lamoriello.

Kromě Jágra se v souvislosti s trejdy mluví u Devils i o dalších dvou Češích - kromě Havláta také o Markovi Židlickém. „Máme ještě týden a uvidí se," odfrkl si po tréninku Havlát, kterému se restart kariéry v New Jersey příliš nevydařil.

Když začala sezóna, nastupovali za tým z Newarku čtyři čeští hráči, kolik jich v mužstvu zůstane po vypršení přestupního termínu?

Bude útočník New Jersey Jaromír Jágr před koncem přestupního termínu vyměněn do jiného týmu?
Ano
72,4 %
Ne
27,6 %
Celkem hlasovalo 8676 čtenářů.

Reklama

Související témata: