Hlavní obsah

Jágr vstřelil 600. gól v NHL, Rangers porazili Tampu

NEW YORK

Vítězstvím nad Tampou 4:1 oslavil český útočník Jaromír Jágr svůj 600. gól v NHL. Jubilejní branky dosáhl kapitán New Yorku Rangers už v druhé minutě nedělního zápasu a stal se šestnáctým hráčem v historii zámořské soutěže, který magickou hranici překonal. K výhře Rangers navíc přispěl dvěma asistencemi, gól a dvě přihrávky zaznamenali také Martin Straka a Michael Nylander.

Článek

"Pravděpodobně mi to všechno dojde kapku později," řekl novinářům po zápase Jágr, který si schoval puk, kterým dosáhl této úctyhodné mety. "Každopádně doufám, že ještě pár gólů před koncem své kariéry nastřílím," dodal český útočník. Jágr skóroval už 103 vteřinách zápasu, kdy překonal gólmana hostí střelou zápěstím.

"Chtěli jsme odčinit ten špatný sobotní zápas a bylo skvělé, že Jags hned na začátku vstřelil svůj 600. gól. To nás dobře nastartovalo," řekl Brendan Shanahan, jenž proti Tampě vstřelil gól a na další přihrál a bodoval už v sedmém zápase v řadě. Mimochodem Shanahan vstřelil svůj 600. gól rovněž v této sezóně - ve svém debutu za Rangers 5. října proti Washingtonu.

Pět asistencí Selänneho

V Anaheimu zase zářil v zápase proti Phoenixu domácí útočník Teemu Selänne, který se na vítězství 6:4 podílel pěti asistencemi. Prsty neměl jen v posledním gólu do prázdné branky. "Teemu dnes ukázal, jak moc užitečným hráčem pro nás je. Zařídil pro nás dva body, přičemž z asistencí je šťastný stejně jako z branek," řekl útočník Chris Kunitz, jenž díky Selännemu vstřelil svůj první hattrick v NHL.

Pět asistencí v jednom zápase zaznamenal Selänne v NHL poprvé, sedmkrát už ale zažil utkání s pěti nasbíranými body. "To se stává. Nepotrpím si na čísla, na to opravdu nemyslím. Když vidím kluky volné, tak se jim prostě snažím poslat puk. Myslím, že dobrého hráče dělají správná rozhodnutí. Když je čas střílet, střílím, a když je příležitost přihrát, tak prostě přihraju," vykládal skromně finský forvard.

To v zápase Vancouveru s Chicagem padly jen tři branky, tu vítěznou na 2:1 vstřelil už v 27. minutě domácí Josh Green. Ten naskočil na led při signalizovaném vyloučení Chicaga a dorazil za hostujícího brankáře střelu Coulomba. Na další branku v NHL čekal Green 46 zápasů, od 6. února.

Na jedinou branku Chicaga přihrál Radim Vrbata, další český útočník Martin Havlát je stále na marodce se zraněným kotníkem. Tento týden už sice poprvé naostro bruslil s týmem, ale datum jeho návratu je zatím nejisté.

NY Rangers - Tampa Bay 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 2. Jágr (Rachůnek), 23. Nylander (Straka), 45. Shanahan (Straka, Jágr), 47. Straka (Jágr) - 58. Perrin (Kuba). Zásahy brankářů: Lundqvist 28/1 - Holmqvist 34/4.
Anaheim - Phoenix 6:4 (2:1, 2:2, 2:1)
Branky: 22., 33. a 50. Kunitz, 8. a 14. McDonald, 60. R. Niedermayer - 4. Jovanovski, 32. Perreault, 40. Laraque (Z. Michálek), 43. Zigomanis. Zásahy brankářů: Giguere 28/4 - Joseph 29/5.
Vancouver - Chicago 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky: 3. Näslund, 27. Green - 11. T. Ruutu (Vrbata). Zásahy brankářů: Luongo 23/1 - Chabibulin 39/2.

Reklama