Hlavní obsah

Jágra chceme udržet. Odehrál impozantní sezónu, chválí českého útočníka manažer Devils Lamoriello

New Jersey

Český hokejista Jaromír Jágr už několikrát zopakoval, že i přes letošní neúčast v play off, by i příští sezónu rád oblékal dres Ďáblů z New Jersey. A zdá se, že chuť k další spolupráci, a tedy i k podpisu nového kontraktu, je oboustranná. I generální manažer Devils Lou Lamoriello se nechal slyšet, že by českou legendu rád získal pro příští rok.

Foto: Mel Evans, ČTK/AP

Útočník New Jersey Devils Jaromír Jágr (vlevo) v utkání proti Calgary.

Článek

„Nemyslím si, že panují nějaké pochyby o tom, že tahle sezóna byla v jeho podání naprosto impozantní. Stejné je to i s jeho zaujetím pro hru, pracovní morálkou a touhou pokračovat v kariéře. Takže bychom ho v příští sezóně určitě měli rádi zpět," přiznal v rozhovoru pro server nj.com Lamoriello.

„Nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být. Někdo o tom může pochybovat pouze v tom smyslu, když si před to, co dokázal, dá číslo jeho věku. Ale on tady měl opravdu výjimečný rok," pokračoval generální manažer.

Na doplňující otázku, zda tedy vidí nějaký problém v tom, aby New Jersey podepsalo s Jágrem novou smlouvu, odpověděl trochu vyhýbavě: „To se musíte zeptat jeho. Já ale vím, že by se rád k nám vrátil."

Už žádné ztracené zápasy

Český reprezentant se skutečně nechal slyšet, že už má dost kočování po NHL a rád by se usadil v jednom klubu déle než jen na jednu sezónu. V týmu Devils se mu navíc líbí, mimo jiné právě i kvůli osobě generálního manažera, s nímž si podle svých slov lidsky i pracovně náramně sedl.

„Líbí se mi tady. V mém věku je těžké rok co rok měnit působiště. Vždycky trvá tak 15 až 20 zápasů, než se sehraješ s novými spoluhráči, zvykneš si na nový systém. Už mi mnoho utkání nezbývá, tak proč jich dalších dvacet ztrácet?" ptal se sám sebe dvaačtyřicetiletý forvard.

Kdy ale k podpisu nové smlouvy dojde, zatím nikdo oficiálně neuvedl. „To teprve uvidíme," řekl Lamoriello. Jágr ale není jediným volným agentem v kádru Ďáblů, jejichž další působení se bude řešit. Půjde o jména Steve Bernier, Stephen Gionta, Ryan Carter, Marek Židlický, Mark Fayne či Martin Brodeur.

„Teď se nebudu pouštět do myšlenek o volných agentech. Nebylo by to vůči nim férové. Vedli si tady extrémně dobře, my budeme muset udělat širší rozhodnutí na několika úrovních," mlžil generální manažer.

Zůstane Jaromír Jágr i v příští sezóně v New Jersey?
Ano
89,5 %
Ne
10,5 %
Celkem hlasovalo 21548 čtenářů.

Reklama

Související témata: