Hlavní obsah

Jako za našich časů, pochvaloval si Eliáš. Devils se vyplácí sázka na švýcarského nováčka a obranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po domácích zápasech vypadali odepsaní, po odvetách v Madison Square Garden odjeli do Newarku za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy. Hokejisté New Jersey zdramatizovali newyorskou sérii prvního kola play off s Rangers. Díky dorážce Ondřeje Paláta do prázdné branky slavili Devils výhru 3:1 a jsou zase v sedle.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey se radují z branky

Článek

 Hughes goal

Schmid chyba

https://twitter.com/HockeyDaily365/status/1650662194151845888?s=20

Dva duely v Prudential Center, které skončily porážkami Devils 1:5, vyvolaly v jejich soupeřích možná až přehnané sebevědomí. „Na každého muselo udělat dojem, jakým způsobem jsme hráli. My víme, čeho jsme schopni, když jsme v nejlepší formě," dmul se pýchou centr Rangers Vincent Trocheck.

I nejproduktivnější hráč dějin Devils Patrik Eliáš, který sérii sledoval přímo v zámořských arénách, byl z jejího úvodu rozladěný. „Zatím na ně kluci nemají. Vidím velký rozdíl ve vyspělosti hry. Největší obavy panovaly právě z toho, jak budeme reagovat na play off hokej," řekl po utkáních v Newarku Sport.cz Eliáš. „Věřím ale, že trenéři zareagují a něco změní."

Ta nejviditelnější změna proběhla v brankovišti, kde Vítka Vaněčka nahradil švýcarský nováček Akira Schmid. A Devils v nepřátelském prostředí MSG zvedli hlavu.

„Skvělý zápas, hlavně takticky. Kluci hráli jako kdysi my," pochvaloval si v úterý vítěz dvou Stanley Cupů Eliáš.

U Devils stálo i štěstí. Po velké šanci Alexise Lafrenierea vyslal Jonas Siegenthaler do brejku Jacka Hughes a ten precizně už ve třetí minutě zakončil blafákem. Před koncem druhé třetiny za stavu 1:0 pro hosty zase Schmid lehce zasáhl proti bekhendu Patricka Kanea, puk mu ale vypadl z lapačky do brankoviště a situaci musel razantním odpalem z brankoviště řešit Palát.

„Obrana byla precizní, naši útočníci navíc výborně blokují střely, takže to mi usnadnilo život," děkoval Schmid, který předvedl 22 zákroků.

„Neplnili jsme skoro nic z toho, co jsme si řekli, a to je opravdové zklamání," poznamenal kouř Rangers Gerard Gallant. Ani v přesilovkách se doma Blueshirts nedařilo. Ve dvou zápasech nevyužili žádnou z osmi. Přitom v Newarku měli úspěšnost 40 procent (4/10).

„Snažili jsme se být v našem oslabení mnohem agresivnější. Trochu jsme je frustrovali už při vstupech do utkání a musíme v tom pokračovat," řekl před pátým zápasem série (pátek od 1:30 SELČ) kouč Devils Lindy Ruff. Teď věří, že jeho tým si jako první v sérii připíše domácí výhru.

Reklama