Hlavní obsah

Jen zavřu oči a střílím, popsal svůj recept kanonýr Ovečkin. Gratuloval mu i Jágr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaromír Jágr přišel definitivně o třetí místo v historickém žebříčku střelců v NHL. Na bronzovém stupínku se nyní vyhřívá ruský kanonýr Alex Ovečkin z Washingtonu. Šestatřicetiletý bombarďák v barvách Capitals má nyní v základní části na kontě 767 gólů, na tuhle metu se dostal přesným zásahem proti Islanders. Víc gólů v prestižní lize nasázeli už jen Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894).

Foto: Geoff Burke, Reuters

Alexandr Ovečkin krátce poté, co vstřelil 767. gól v kariéře v NHL a osamostatnil se na třetím místě nejlepších střelců historie soutěže.

Článek

„Je to docela fajn pocit, dostat se před všechna ta slavná jména, přes legendy, které tvořily historii," vykládal Rus, jehož kredit v očích fanoušků klesl poté, co si odmítl odstranit ze svého profilu na sociálních sítích společnou fotku s ruským prezidentem Putinem. Ten stojí za ruskou agresí na Ukrajinu, kde ve válečném konfliktu umírají vojáci a civilisté, válku pak odsoudil celý svět.

Ovečkin v této sezoně nastřílel 37 gólů v 59 zápasech. Rodák z Moskvy nastoupil během 17 sezon za Washington k 1256 zápasům v základní části slavné zámořské ligy. To Jágr odehrál 1733 zápasů NHL během 24 sezon. Nastupoval v devíti týmech. Hrál také za Capitals, tam zaznamenal 83 gólů ve 190 zápasech (2001-04). Naposledy hrál v zámoří za Calgary Flames v roce 2017. Padesátiletý hráč nadále hraje v českou extraligu za Kladno, zároveň je vlastníkem klubu.

„Alexi, 'The Great 8', gratuluji," řekl Jágr ve videu, které bylo zveřejněno na Twitteru. „Jsi nejlepším kanonýrem z Evropy v historii NHL, střílej góly i dál. Pokračuj, ani já ještě nejsem v hokejovém důchodu a je šance, že se vrátím do NHL a začnu tě zase prohánět," uvedla česká hokejová legenda. Během kariéry Jágr na tři roku opustil NHL a zamířil do Kontinentální ligy, kde působil v Omsku.

„Kdyby se nevrátil do KHL, myslím, že by byl druhý, možná i nejlepší střelec právě Jágr. Ale je to tak, jak to je. Teď jsem šťastný. Jsem nejlepším evropským střelcem v historii NHL, to je paráda," smál se Ovečkin.

Ten vyrovnal Jágra na gólové metě 766 už 8. března. Pak ve dvou duelech vyšel střelecky naprázdno, teď už se ale dočkal, když v 56. minutě překonal svého krajana Semjona Varlamova, bývalého spoluhráče (2008-11).

"Jen zavřu oči a střílím," prozradil svůj střelecký recept Ovečkin. „Měl jsem v předchozích zápasech docela dobré šance, ale vyšlo to až teď, kdy jsem dal gól svému velmi dobrému příteli 'Varlymu', to je také hezké," nechal se slyšet Ovečkin, kterému na ledovou plochu přispěchal gratulovat celý tým Capitals.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články