Hlavní obsah

Karneval zklamání, ponižující výprask. Edmontonské hvězdy deptal Vancouver

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tohle muselo bolet. Přes léto se fanoušci hokejového Edmontonu mohli od Connora McDavida s Leonem Draisaitlem doslechnout, jak se Oilers poučili z letošního konce ve druhém kole play off NHL a jsou připraveni vyrazit za Stanley Cupem. A pak přišla sezonní premiéra a s ní devastující výprask 1:8 (!) ve Vancouveru.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Hvězda Edmontonu Connor McDavid (druhý zprava) a jeho spoluhráči během blamáže v úvodním duelu NHL proti Vancouveru.

Článek

„Cítím se teď vyzrálejší. Už jsem to říkal několikrát, všichni v týmu jsou v nejlepších letech. Mají za sebou spoustu let v NHL a naši mladí kluci do toho taky výborně zapadli,“ nechal se slyšet McDavid pár hodin před sezonní premiérou.

V ní ovšem Oilers schytávali jednu ránu do čenichu za druhou. Dva inkasované góly v první třetině, na začátku druhé části ani náznak obratu, jelikož Canucks neměli slitování. Prásk, prásk, prásk. Do edmontonské sítě pořád něco padalo. Hlavně zásluhou Brocka Boesera, který dal 4 góly. Ale i statistiky dalších vancouverských hráčů byly impozantní. J.T. Miller a Elias Pettersson měli 1+3, třikrát asistoval nový kapitán Quinn Hughes a jeho parťák v obraně Filip Hronek dvakrát.

„Karneval zklamání. Bolehlav. Ponižující výprask,“ napsali v Edmonton Sun.

Oilers přitom přípravu na sezonu zakončili třemi výhrami a zvláště výsledek 7:2 proti nenáviděnému Calgary je naladil víc než optimisticky. Ovšem ve Vancouveru a před kamerami celostátní televize to byla ostuda.

Nejlepší hráči Canucks zastínili i McDavida, který měl v hodnocení plus/minus 3 záporné body, stejně jako bek Evan Bouchard, jenž se nemohl opřít o zraněného spoluhráče Mattiase Ekholma. Hůř na tom byl s minus 4 jenom Evander Kane. Gólman Campbell šel ven po šestnácti střelách Canucks, jeho nástupce Skinner ale skončil úplně stejně. Se 4 inkasovanými góly ze 16 pokusů. Oilers pak v sedmi oslabeních inkasovali třikrát. Au!

Před začátkem sezony se přitom Edmonton objevoval ve spoustě tipů na vítěze Stanley Cupu 2024. Vancouver však McDavidovi a spol. naznačil, že lehce to nepůjde v žádném případě. Prostoru ke zlepšení mají Oilers po večeru hrůzy každopádně víc než dost.

„Nevím, jak vysvětlit takový začátek sezony. Musíme zjistit, kde se stala chyba, poučit se z ní a připravit se na další zápas. Hrajeme proti Canucks. Doma by to mělo být něco jiného. Musí být. Máme možnost to napravit,“ věří McDavid před sobotním zápasem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.