Hlavní obsah

Kempný se prý dohodl na nové víceleté smlouvě s Washingtonem

Washington/Praha

I v příští sezóně by měl hokejista Michal Kempný v NHL oblékat dres Washingtonu, se kterým vyhrál Stanleyův pohár. Český bek se podle zámořských zdrojů dohodl s Capitals na nové víceleté smlouvě. Informaci jako první přinesl renomovaný novinář z kanadské televize TSN Darren Dreger.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Obránce Michal Kempný by měl pokračovat ve Washingtonu.

Článek

„Michal Kempný neopustí Washington. Zdroje říkají, že souhlasil s víceletým kontraktem. Navzdory zájmů jiných klubů, zůstane s Caps," napsal na Twitter Dreger. V podobném duchu se vyjádřil i reportér Stephen Whyn z agentury AP.

Původní smlouva vyprší rodákovi z Hodonína 30. června a hrozilo tak, že se od 1. července stane nechráněným volným hráčem. Sám hráč před několika dny přiznal, že by rád v týmu z hlavního města Spojených států, kam byl v polovině února vyměněn z Chicaga, pokračoval.

V klubu po svém příchodu vytvořil elitní obranný pár s Johnem Carlsonem, kterému taktéž hrozilo, že se stane nechráněným volným hráčem, ale Capitals s ním podepsali osmiletý kontrakt. Zkušený Američan vybízel vedení, aby se dohodlo i s Kempným.

„V play off (Kempný) předváděl úžasné výkony a potvrdil, že je opravdu vynikajícím obráncem a bruslařem. Je skoro jako hráč z učebnice, kterého chcete mít v týmu," konstatoval Carlson.

Momentálně to vypadá, že se tak skutečně stalo. Oficiálně má být dohoda zveřejněna během následujících dvou dnů.

Reklama

Související témata: