Hlavní obsah

Klubová ikona Iginla se vrací do Calgary, bude poradcem manažera Conroye

Bývalý hokejový útočník Jarome Iginla se vrací do Calgary, za které odehrál v NHL 16 sezon. Dvojnásobný olympijský vítěz bude zvláštním poradcem nového generálního manažera Craiga Conroye, s nímž za Flames nastupoval na ledě. Kanadský klub to oznámil na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý útočník Jarome Iginla se vrací do Calgary

Článek

"Když jsme hráli, tak jsme se vždy bavili o tom, jak budeme jednou v NHL také společně pracovat. A ten den konečně přišel," uvedl Conroy, jenž před třemi týdny nahradil odvolaného Brada Trelivinga.

Pětačtyřicetiletý Iginla odehrál v NHL 20 sezon. Flames vedl od roku 2003 až do své výměny v roce 2013 v roli kapitána. Drží klubové rekordy v počtu odehraných utkání, bodech a brankách.

"Jsem vděčný majitelům Flames a také 'Connymu' za tuhle příležitost, díky níž se mohu vrátit do NHL. Musíme společně dokončit práci, kterou tady máme dvacet let rozdělanou," řekl Iginla.

Rodák z Edmontonu s nigerijskými kořeny je mistrem světa mezi seniory i juniory, vítězem Světového poháru, ale Stanley Cup nikdy nezískal. V roce 2004 Flames s Iginlou a Conroyem v týmu prohráli finále s Tampou Bay až po sedmi zápasech. Kýžené trofeje se Iginla nedočkal ani v Pittsburghu, Bostonu, Coloradu a Los Angeles. Kariéru ukončil před pěti lety.

"Věřím, že přínosem budou i mé zkušenosti, které jsem nabral po kariéře," uvedl Iginla, jenž je od sezony 2007/08 majitelem týmu Kamloops Blazers v juniorské WHL, ale pracoval i jako trenér a asistent u mládeže.

V Calgary, kterému utekla těsně účast v play off, skončil po sezoně i kouč Darryl Sutter. Jeho nástupcem se stal dosavadní asistent Ryan Huska.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.