Hlavní obsah

Kvůli zdravotním problémům končí v NHL. O českého reprezentanta je velký zájem i v extralize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v létě opouštěl ruský Nižněkamsk, činil tak český reprezentační obránce Lukáš Klok s vidinou prosazení se v NHL. To alespoň prozatím padá. S Arizonou se z vážných osobních důvodů domluvil na předčasném ukončení ročního dvoucestného kontraktu a vrací se do Evropy. Ve hře je česká extraliga, v níž naposledy působil v sezoně 2017/18 v dresu mateřských Vítkovic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klok na archivním snímku v dresu hokejové reprezentace.

Článek

„Nejdu do NHL kvůli penězům. Jdu tam za kariérním vzestupem. A abych se zlepšil jako hokejista. Ze zkušeností jiných kluků z NHL vím, že hráče někdy schválně pošlou na farmu, aby si ho otestovali po psychické stránce. Může to potkat i mě, jsem na to připravený. Kdybych ale necítil šanci být aspoň v závěsu za prvním týmem, tak pro mne pobyt na farmě nemá smysl. To by se spíš nabízel návrat do Evropy. Rozhodně to ale nebudu vzdávat," říkal v létě účastní letošních ZOH v rozhovoru pro Sport.cz.

Probíhající ročník začal sedmadvacetiletý zadák opravdu na farmě v Tucsonu, kde ve čtyřech zápasech nebodoval. Neznamenalo to však, že by vedení Coyotes bylo s jeho hrou nespokojeno. Naopak se dalo očekávat, že v budoucnu by šanci v prvním týmu dostal.

Jenže k tomu nedojde. Ne kvůli výkonnostním důvodům. Novinář Craig Morgan referující o týmu Arizony uvedl, že příčinou jsou zdravotní problémy v jeho rodině. „V klubu s ním byli spokojeni, a kdyby se rozhodl vrátit, vzali by ho zpátky," uvedl Morgan s tím, že s ohledem na soukromí nebude zveřejňovat podrobnosti a Klok míří domů do Česka.

Tuzemská extraliga opravdu je jednou z variant. Nabízel by se návrat do Vítkovic, podle informací Sport.cz však je ve hře i Třinec, situaci sonduje i v krizi se nacházející Sparta.

Účastník loňského mistrovství světa však má nabídky i ze všech elitních evropských soutěží – Švédska, Finska a Švýcarska. Jasno by mohlo být už v příštích dnech, nejpozději v příštím týdnu během reprezentační přestávky.

Loni na mistrovství světa v Rize si připsal v sedmi zápasech tři body za dvě branky a jednu přihrávku. Stejnou bilanci měl i ve čtyřech utkáních na olympiádě v Pekingu.

Reklama

Související témata: