Hlavní obsah

Los Angeles angažovalo Slováky Handzuše a Nagye

LOS ANGELES

Hned čtveřici volných hráčů angažovalo vedení hokejistů Los Angeles. Dres Kings budou v příštích sezónách NHL oblékat slovenští útočníci Michal Handzuš a Ladislav Nagy, Kyle Calder a obránce Tom Preissing. Většina z nich podepsala víceleté kontrakty.

Článek

Třicetiletý Handzuš, který prakticky celou uplynulou sezónu v Chicagu vynechal kvůli zranění kolena, si v příštích čtyřech letech vydělá celkem 16 miliónů dolarů. Jeho osmadvacetiletý krajan Nagy podepsal roční kontrakt s příjmem 3,75 miliónu dolarů, Calder dvouletý na 5,4 miliónu a Preissing čtyřletou smlouvu, garantující mu celkový plat 11 miliónů dolarů.

"Získali jsme dobré hráče a věřím, že v příští sezóně budeme mít lepší tým," uvedl generální manažer Dean Lombardi. Los Angeles první den po otevření trhu s volnými hráči nikoho nezískali, druhý den ale angažovali hned čtyři hokejisty. "Když už byli velcí hráči rozebraní, tak jsme si řekli, že začneme jednat. Museli jsme ale být rychlí," podotkl Lombardi.

Klíčovým hráčem z nových akvizic je podle něj Handzuš. Králové hodně spoléhají na obnovení jeho spolupráce s Nagyem, s kterým hrál již v minulosti v St. Louis a ve Phoenixu. Musejí však doufat, že hokejistův zdravotní stav bude lepší než v minulém ročníku NHL, v kterém odehrál jen osm zápasů.

Reklama

Související témata: