Hlavní obsah

Milan už jde... Za útok na gólmana musel zlý muž Calgary pod sprchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský brankář Calgary Jacob Markström po čtyřech gólech přepustil místo v brance Danielu Vladařovi. Jejich spoluhráč Milan Lucic pak málem způsobil, že třetí zápas 2. kola play off nedochytal ani edmontonský Mike Smith. Za svůj nájezd do brankáře inkasoval zlý muž Flames trest na pět minut a do konce zápasu.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Edmontonský Josh Archibald se vrhá na Milana Lucice poté, co forvard Calgary drsně srazil brankáře Oilers Mika Smithe.

Článek

Není divu, že Lucicovi povolily nervy. Hokejistům Calgary po úvodní výhře 9:6 utíká série druhého kola play off pod rukama. Druhý zápas v Saddledomu ztratili v poměru 3:5 a trend nezlomili ani v Edmontonu. Oilers rozhodli čtyřmi góly během druhé třetiny, v níž v rozmezí šesti minut poskládal hattrick Evander Kane.

Smith si při rozehrávce občas rád podrží puk a udělal to i ve 49. minutě. Jakmile si toho všiml Lucic, rozjel se přímo na edmontonského gólmana a povalil ho k ledu. Smithovi spadla maska a ještě se ocitl pod hromadou hráčů, kteří na Lucice naskákali.

Sudí udělili viníkovi pět minut za napadení plus trest do konce utkání, v němž hosté už stačili jen snížit na konečných 1:4. Smithe z preventivních důvodů střídal Mikko Koskinen, ale za čtyři minuty už byl 40letý Kanaďan zase mezi tyčemi.

Kouč Flames Darryl Sutter však s trestem pro Lucice nesouhlasil. Podle něj ovlivnilo rozhodnutí sudích aktuální skóre zápasu i Lucicova minulost, ve které se to hemží zákroky za hranou.

"Dokážete si představit, kdyby Looch (Lucicova přezdívka) skutečně někoho napadl, co by se tam stalo?," hřímal Sutter "Spíš si myslím, že se snažil přibrzdit..."

Sám Smith po utkání přiznal, že si není zcela jistý tím, co se vlastně přihodilo.

"V jednu chvíli hraju s pukem a v další jsem byl zasypaný těly," prohlásil gólman Oilers.

Třiatřicetiletý Lucic zažil své nejlepší hokejové roky po boku Davida Krejčího v Bostonu, kde v roce 2011 vyhrál Stanley Cup a v roce 2013 byl ve finále.

V letech 2016-19 kanadský útočník paradoxně strávil tři sezony v Edmontonu, kde se mj. staral o to, aby si nikdo moc nedovoloval na Connora McDavida a Leona Draisaitla.

Jako hráč Calgary má ovšem za úkol dostat se právě největším edmontonským hvězdám pod kůži, což se mu zrovna moc nedaří. A z toho možná vyplynula i přehnaná frustrace v závěru nedělního zápasu.

Nejproduktivnější hráč play off McDavid (6+17) ve třech zápasech s Calgary zaznamenal bilanci 2+7, Draisaitl dokonce 2+8!

Teď navíc Lucicovi hrozí, že bude za svůj poslední úlet dodatečně potrestán 'disciplinárkou' NHL.

Reklama

Související témata: