Hlavní obsah

Nečekaná šance pro slovenského veterána. Na zkoušku ho bere Carolina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský hokejový brankář Jaroslav Halák by se brzy mohl dočkat dalších startů v NHL. Osmatřicetiletého veterána si vyhlédli v Carolině, kde musí nečekaně řešit náhradu za zraněného Dána Frederika Andersena. V pondělí to na sociální síti X (dříve Twitter) uvedlo tiskové oddělení Hurricanes.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Halák v dresu NY Rangers

Článek

Halák zatím do Raleigh přichází jako volný hráč na zkoušku. Vedení aktuálně pátého týmu Východní konference musí reagovat na zatím blíže nespecifikované zranění Andersena, kterého zdravotní problémy brzdí opakovaně.

Slovenský reprezentant strávil loňskou sezónu v dresu New Yorku Rangers, kde nastoupil k 25 utkáním, v nichž měl průměr 2,72 obdržených branek a úspěšnost zákroků 90,3 procenta. V Blueshirts ale novou smlouvu nedostal.

Ani v Carolině nebude mít Halák snadnou úlohu. Ačkoliv zranění Andersena vzhledem k učiněnému kroku zřejmě nebude krátkodobé, Hurricanes mají stále na výběr z dvojice Raanta - Kočetkov. Druhý jmenovaný pendluje mezi NHL a AHL, nicméně již několikrát dokázal, že se na něj mohou v prvním týmu v případě potřeby spolehnout.

Pokud Halák na zkoušce vedení týmu přesvědčí, mohl by se dočkat roční smlouvy, místo pod platovým stropem na to Hurricanes stále mají. A kdo ví, třeba se může rodák z Bratislavy stát nečekaným trumfem v letošní honbě za Stanley Cupem…

Reklama