Hlavní obsah

Nemíchejte, radí kouč mladým hokejistům, hvězda NHL mu komplikuje práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Které hráče byste měli sledovat při výuce hokejových dovedností, radí skills kouč, mládežnický trenér a šéftrenér ženské hokejové reprezentace Dušan Andrašovský. „V NHL stačí si zapnout ty zkrácené game recaps (sestřihy), tam byste si jako trenér natočil skoro všechno, každý gól. McDavid, MacKinnon,“ jmenuje kanadské hvězdy, u té druhé se však zastaví. „Ten je takový specifický,“ říká v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Koho sledovat z extraligy a NHL? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Přestože MacKinnon je jednou z největších hokejových hvězd, jeden z jeho herních projevů se prý příliš nehodí pro výuku talentů. „My se snažíme hráčům říkat: nemíchejte... Mladý dorostenec mi řekne: Ale MacKinnon taky míchá," přibližuje bývalý extraligový útočník.

Rychlé přehazování kotouče z jedné strany čepele na druhou, tedy takzvané míchání, už zřejmě nezapadá do aktuálních trendů výchovy hokejistů. „Snažíme se hráče odstraňováním zbytečného míchání naučit zrychlit hru, aby rychleji byli schopni puk dát, nebo aby si puk vedli na forhendové straně hokejky, aby mohli přihrát, nebo nemuseli dělat takovou korekci, než vystřelí," vysvětluje někdejší slovenský reprezentant, který se však díky angažmá v Plzni usadil v Česku.

Když je dotazován, na které hráče by upozornil díky jejich dovednostem mezi Čechy a Slováky, podle očekávání zmiňuje na prvním místě Davida Pastrňáka. „Na toho se koukáte, jak dokáže využívat hrany a v tom přenáší váhu,..." obdivuje Andrašovský.

Český útok baví NHL. Padne Jágrův rekord? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Poklonu však skládá i dalšímu Čechovi v dresu Medvědů. „Zacha se mi líbí. Překvapil mě. Co jsem na něj měl reference v minulosti jak je to takový individualista, tak teď dokazuje už třetí sezonu, že je špičkový hráč," chválí bývalý hokejista.

Více ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.