Hlavní obsah

„Nepřítel“ Hertla a Rozsívala se v zámoří dočká obrovské pocty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celou kariéru Králem. Hokejistovi Dustinu Brownovi se dostane velké pocty. Los Angeles vyřadí jeho číslo 23 a vyvěsí dres ke stropu haly. Amerického útočníka si dobře pamatují zejména Tomáš Hertl či Michal Rozsíval, jimž přivodil zranění kolene. Bývalý hráč NHL strávil v Kalifornii úctyhodných 18 sezon.

Foto: Profimedia.cz

Dustin Brown se Stanley Cupem v roce 2012.

Článek

Do NHL nakoukl poprvé v roce 2003 a celou kariéru v zámoří nosil na dresu stejné logo. Nyní zažije Dustin Brown zadostiučinění. Hráčem Králů z Los Angeles byl 18 let a vedení klubu se rozhodlo učinit zajímavý krok. Dres zakotví u stropu haly a číslo 23 už nikdo jiný v kádru nosit nebude.

Brown nezůstane v paměti pouze hokejovým nadšencům v zámoří, ale také v České republice. Mnozí si určitě pamatují na jeho zákeřné fauly kolenem na Tomáše Hertla a Michala Rozsívala. Prvně jmenovaný kvůli nedovolenému zákroku přišel o část sezony v NHL, jež byla zároveň jeho první, ale také hlavně o olympijské hry v Soči v roce 2014.

O dva roky dříve velice nebezpečně atakoval ve finále konference obránce tehdejšího Phoenixu Coyotes Michala Rozsívala, a to v prodloužení pátého utkání série. Zákrok rozhodčí nepotrestali, Los Angeles zanedlouho skórovalo a postoupilo do finále Stanleyova poháru. O tomto incidentu se poté vedly početné diskuze.

Rodák z města Ithaca se pocty dočká 11. února 2023. V květnu se s aktivní kariérou rozloučil a je jediným hráčem v historii Kings, jenž v klubu odehrál tolik sezon. V NHL nastoupil celkem k 1296 duelům, ve kterých nastřádal 712 bodů. V roce 2012 a 2014 slavil jako kapitán zisk Stanley Cupu a s céčkem na dresu figuroval v sestavě osm sezon, dokud jej ve funkci nevystřídal v roce 2016 Slovinec Anže Kopitar. Z mezinárodních akcí má bronz z MS 2004 a stříbro z olympijských her ve Vancouveru z roku 2010.

Reklama

Související témata: