Hlavní obsah

Nevídaná série v NHL spojená s Jágrem končí. Po neuvěřitelných 42 letech!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože v NHL odehrál svůj poslední zápas na silvestra v roce 2017, jedna ze sérií Jaromíra Jágra v nejslavnější hokejové soutěži světa se natahovala, i když byl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu ze zámoří dávno doma v mateřském Kladně. Skončila až nyní. Po dlouhých 42 letech!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr.

Článek

Od roku 1980 až do toho loňského totiž platilo, že do finále Stanley Cupu se vždy probojoval minimálně jeden hráč, s nímž Jágr nastupoval během své dlouhé kariéry v NHL (v letech 1991, 1992 a 2013 se do finále dostal právě Jágr).

Majitel pěti Art Ross Trophy pro nejproduktivnější hráče sezony a jedné Hart Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu debutoval v NHL v roce 1990 a od té doby prošel devíti týmy a zahrál si se stovkami spoluhráčů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NHL Europe (@nhleurope)

Letošním postupem Colorada a Tampy Bay se dlouhá šňůra Jágrových bývalých spoluhráčů v závěrečné sérii play off NHL přetrhla. Nic na tom nemůže změnit, že s oporou Blesků Ondřejem Palátem si Jágr zahrál před osmi lety za reprezentaci na zimních olympijských hrách v Soči.

Reklama