Hlavní obsah

NHL truchlí. Patnáctiletý hokejista zemřel po zásahu bruslí do krku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická smrt mladého talentovaného hokejisty zasáhla hokejovou komunitu v NHL. Kluby i hokejisté truchlí nad ztrátou patnáctiletého Teddyho Balkinda, který zemřel poté, co byl během zápasu středoškolských týmů zasažen bruslí do krku.

Foto: @esghockey, Twitter

Mladý hokejista Teddy Balkind zemřel po zásahu bruslí do krku.

Článek

K tragické události došlo minulý týden v Connecticutu během zápasu středoškolských družstev St. Luke´s School a Brunswick. Balkind z prvního jmenovaného týmu byl protihráčem zasažen bruslí do krku poté, co upadl na led. Soupeř se mu již nedokázal vyhnout a bruslí mu způsobil závažné řezné poranění.

Mladému hokejistovi byla okamžitě poskytnuta první pomoc a byl převezen do nemocnice. Svým zraněním však bohužel podlehl. Oficiální účet NHL na Twitteru sdílel prohlášení, ve kterém vyjadřuje soustrast pozůstalým.

„NHL truchlí nad tragickým úmrtím Teddyho Balkinda, člena hokejové rodiny, který zemřel příliš brzy. Naše modlitby a upřímná soustrast směřují k jeho rodině, spoluhráčům ze St. Luke´s a přátelům," stojí v prohlášení.

Po sociálních sítích kolují příspěvky na podporu Balkindovy rodiny s hashtagem #SticksOutForTeddy. Útočník Philadelphie Cam Atkinson, který se narodil v Connecticutu, napsal, že je zdrcen a soucítí se všemi, kteří Teddyho znali a milovali. Do zápasu proti San Jose pak nastoupil s hokejkou s iniciály zesnulého hráče.

Tým Caroliny zase mladému hokejistovi symbolicky vyhradil místo v kabině. Kluby jako například Washington či Chicago na sítích sdílely fotografie s hokejkami před vstupy do šaten a se vzkazy podpory.

Reklama