Hlavní obsah

Obavy o kanonýra! Rekordman Ovečkin se zranil a nedohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O hvězdném kanonýrovi Washingtonu Alexandru Ovečkinovi se v poslední době hodně mluví, překonává totiž jeden rekord za druhým. Naposledy se stal nejstarším hráčem v historii NHL, který vstřelil v jedné sezoně padesát branek. V nočním utkání s Torontem se ale ruský snajpr do statistik nezapsal a zápas ani nedohrál. Na začátku třetí třetiny se totiž zranil.

Foto: @KhbrkNews, Twitter

Ruský kanonýr Alex Ovečkin padá po zákroku švédského gólmana.

Článek

Utkání Washingtonu s Torontem bylo dvě třetiny vyrovnané 1:1. Na začátku té třetí Ovečkin přesně vystihl rozehrávku hostí ve středním pásmu a sám mířil na gólmana Erika Kallgrena. Bekhendový blafák ale neproměnil, zakopl o Kallgrenovu hokejku a levým ramenem tvrdě narazil do mantinelu.

„Myslím, že mi nabruslil do hokejky a zakopl o ni. Neměl jsem v úmyslu ho podrazit a doufám, že bude v pořádku," řekl po zápase švédský gólman. Ruský kanonýr se po pádu těžce zvedal, ale poté rozhořčeně gestikuloval směrem k rozhodčím, že za zákrok nepřišel žádný trest.

Cestou na střídačku si procvičoval zraněné rameno a v průchodu do kabin naštvaně mrštil se svou helmou. O svého kapitána měli starost i spoluhráči. „Je to nejtvrdší chlap, kterého znám. Všichni doufáme, že bude v pořádku," řekl například střelec úvodní branky Capitals v zápase T. J. Oshie s tím, že je pro něj i celý tým poměrně děsivé vidět svého tahouna ležet na ledě.

Kouč Washingtonu Peter Laviolette o Ovečkinovi po zápase, který odchytal český gólman Vítek Vaněček, moc hovořit nechtěl. „Počkáme na vyšetření a uvidíme," řekl jen. Hráči Capitals se po tomto incidentu z úvodu třetí třetiny dostali do dvoubrankového vedení, jenže hosté manko dokázali smazat a v nájezdech dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.