Hlavní obsah

Ovečkin se prostřílel k dalšímu rekordu. A přidal i velkorysé gesto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani s přibývajícím věkem neztrácí ruský hokejový snajpr Alexandr Ovečkin střelecký apetit. Ve středečním utkání NHL proti Vegas Golden Knights se při prohře Washingtonu 3:4 v prodloužení trefil hned dvakrát a stal se v 36 letech nejstarším hráčem v historii soutěže, který vstřelil v jedné sezoně padesát branek. Magickou hranici překonal podeváté v kariéře a vyrovnal rekord NHL, o který se před ním dělily legendy Wayne Gretzky a Mike Bossy.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Alexandr Ovečkin jásá poté, co vstřelil gól v utkání NHL proti Vegas Golden Knights.

Článek

"Jsem velmi šťastný. Jak ale vždy říkám, nikdy bych takových milníků nedosáhl bez mých spoluhráčů," uvedl Ovečkin, který v průběhu sezony předstihl v historické tabulce střelců třetího Jaromíra Jágra, na kontě má aktuálně 780 branek a je nejlepším evropským kanonýrem v dějinách zámořské soutěže.

Kapitán Washingtonu si v posledních měsících pošramotil pověst poté, co jako dlouholetý příznivec ruského prezidenta odmítl smazat ze svého instagramového účtu společnou fotografii s Vladimirem Putinem, a nedistancoval se tak rezolutně od hlavy kremelského režimu, jehož vojska pustoší Ukrajinu. Vlídnější tvář hokejovým příznivcům nastavil v úvodní třetině duelu s Vegas, kdy opravil výrok rozhodčích v prospěch soupeře.

Arbitři signalizovali vyloučení Maxe Paciorettyho po jeho zákroku na ruského střelce. Ovečkin jim však dal najevo nejprve gestem a poté i verbálně, že o faul nešlo, a pokračovalo se tak v plném počtu hráčů na obou stranách.

Reklama

Související témata: